Barcelona posa en marxa una campanya de sensibilització pel soroll dels ciclomotors i motocicletes

L’acció coincideix amb la celebració de la Setmana sense Soroll i es realitzarà als districtes de Gràcia i d’Horta-Guinardó.
26/04/2022 - 12:43

Del 25 al 29 d’abril tindrà lloc la primera edició d’enguany de la campanya de sensibilització pel soroll dels ciclomotors i motocicletes als districtes de Gràcia i d’Horta-Guinardó. L’acció busca sensibilitzar i conscienciar sobre la necessitat d’afavorir el civisme i les bones pràctiques en la conducció d’aquests vehicles per a reduir la contaminació acústica.

La campanya s’adreça a les persones usuàries i propietàries de motocicletes i ciclomotors que es localitzen en aparcaments i zones habilitades per a motos al carrer, i  s’estructura al voltant de tres objectius: eensibilitzar sobre l’efecte que tenen les motocicletes i els ciclomotors en la contaminació acústica de la ciutat, informar sobre l’efecte de circular amb el tub d’escapament no homologat i recollir dades de soroll i promocionar la conducció apropiada i el manteniment adequat.

Es durà a terme una tasca primordialment informativa, alhora que s’oferirà l’opció de realitzar mesuraments del soroll a títol voluntari. L’acció es desenvoluparà al llarg de quatre setmanes. Cada edició –està previst fer-ne quatre aquest any- s’ubicarà en diferents localitzacions que cobriran dos districtes segons les necessitats, la possibilitat d’interacció amb conductors i la relació de carrers que han tingut queixes veïnals per la circulació de motos.

Més informació


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

S’aprova un paquet de projectes per millorar la qualitat ambiental i la mobilitat i per fer front a la crisi climàtica. D’aquesta manera, s’opta a rebre 125 milions d’euros en ajuts provinents dels fons europeus, en concret, de la convocatòria del 2021 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Notícia

El tribunal va anul·lar l'ordenança municipal que regula la ZBE per "falta d'informes determinants i per ser excessiu en l'àmbit geogràfic d'aplicació i en el tipus de vehicles exclosos".

Notícia

Salvador Rueda assegura que s'estalviarien 1.700 milions d'euros anuals en despesa sanitària i critica que el model municipal no són superilles, sinó eixos verds.

Butlletí