Barcelona posa en marxa una campanya de sensibilització pel soroll dels ciclomotors i motocicletes

L’acció coincideix amb la celebració de la Setmana sense Soroll i es realitzarà als districtes de Gràcia i d’Horta-Guinardó.
26/04/2022 - 12:43

Del 25 al 29 d’abril tindrà lloc la primera edició d’enguany de la campanya de sensibilització pel soroll dels ciclomotors i motocicletes als districtes de Gràcia i d’Horta-Guinardó. L’acció busca sensibilitzar i conscienciar sobre la necessitat d’afavorir el civisme i les bones pràctiques en la conducció d’aquests vehicles per a reduir la contaminació acústica.

La campanya s’adreça a les persones usuàries i propietàries de motocicletes i ciclomotors que es localitzen en aparcaments i zones habilitades per a motos al carrer, i  s’estructura al voltant de tres objectius: eensibilitzar sobre l’efecte que tenen les motocicletes i els ciclomotors en la contaminació acústica de la ciutat, informar sobre l’efecte de circular amb el tub d’escapament no homologat i recollir dades de soroll i promocionar la conducció apropiada i el manteniment adequat.

Es durà a terme una tasca primordialment informativa, alhora que s’oferirà l’opció de realitzar mesuraments del soroll a títol voluntari. L’acció es desenvoluparà al llarg de quatre setmanes. Cada edició –està previst fer-ne quatre aquest any- s’ubicarà en diferents localitzacions que cobriran dos districtes segons les necessitats, la possibilitat d’interacció amb conductors i la relació de carrers que han tingut queixes veïnals per la circulació de motos.

Més informació


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Des de l’any 2015 les mesures que s’han impulsat per ampliar la mobilitat sostenible i reduir el nombre de vehicles que generen més emissions han aconseguit millorar la qualitat de l’aire i reduir en un 31% la contaminació ambiental. El creixement de la xarxa de carrils bici, el desplegament de la superilla, l’electrificació de vehicles municipals o l’activació de la zona de baixes emissions han demostrat l’efectivitat d’un model que prioritza la salut de les persones i la sostenibilitat mediambiental.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la modificació de l’ordenança municipal que regula la ZBE per donar cobertura als sectors de població amb rendes més baixes. A més, s’amplia el nombre d’autoritzacions per a l’ús ocasional dels vehicles i per als professionals amb una edat propera a la jubilació que utilitzen el vehicle per treballar.

Article

Cada dia es fan 220.000 desplaçaments en bici o vehicles de mobilitat personal (VMP), un 11% més que en el darrer any i un 23% més que abans de la pandèmia. Aquest increment és paral·lel a les millores i l’ampliació de la xarxa ciclista de la ciutat.

Butlletí