Girona acollirà per primera vegada la Fira pel Dia de la Terra

22/04/2022 - 08:15

L’esdeveniment es trasllada des de Barcelona a la Devesa de Girona els propers dies 30 d’abril i 1 de maig.

L’Ajuntament de Girona ha arribat a un acord amb l’Associació Dia de la Terra de Catalunya perquè la ciutat es converteixi en la nova ubicació de la Fira pel Dia de la Terra. Fins ara, aquest esdeveniment anual se celebrava a la ciutat de Barcelona. Enguany, i després que els dos últims anys s’organitzés en format virtual, la fira celebrarà la seva 27a edició a la Devesa de Girona el cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig. 

Girona està compromesa amb la sostenibilitat i, per tant, des del consistori estem molt contents que la Fira pel Dia de la Terra aterri a la nostra ciutat. Pensem que és una bona manera de donar a conèixer noves tendències i elements vinculats a l’ecologia i una manera d’entendre el medi ambient en favor del planeta” ha declarat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés.

Organitzada a Catalunya des del 1996, la Fira pel Dia de la Terra és una festa en defensa del planeta i de lluita contra el canvi climàtic a través de la sensibilització de la cultura ecològica que se celebra arreu del món. Hi participen entitats, ONG, persones del sector de l’artesania i l’agricultura i petits productors que venen els seus productes sense intermediaris. També inclou un programa d’activitats variat i extens sobre salut, benestar, energia o educació, entre d’altres. 

D’aquesta manera, durant els dies 30 d’abril i 1 de maig la Devesa acollirà diversos espais de tallers, un escenari per a les activitats i presentacions principals, una zona de jocs per a infants i parades de productes artesans i ecològics. Tota la programació de la Fira pel Dia de la Terra és gratuïta i oberta a tota la ciutadania. 

Des dels orígens de la Fira, sempre s’havia considerat la possibilitat de traslladar-la fora de Barcelona. Enguany fem aquest pas, amb la col·laboració del govern de la ciutat de Girona, que ha acollit la Fira com el que és, una celebració a nivell de Catalunya del Dia de la Terra. Esperem i desitgem que aquesta edició ens ajudi a tots plegats a afrontar els seriosos reptes que tenim davant nostres, després de la situació viscuda els darrers dos anys” ha afirmat el president de l’Associació Dia de la Terra de Catalunya, Pep Puig

 

La Fira per el Dia de la Terra - Mercat de la Terra és la principal celebració del Dia de la Terra a Catalunya. 

La Fira per el Dia de la Terra - Mercat de la Terra ni és una fira qualsevol ni és un mercat qualsevol, ni vol fer la competència a cap fira concreta, ni a cap mercat concret. La Fira per el Dia de la Terra - Mercat de la Terra és una trobada d'entitats de tota mena per cridar l'atenció de les agressions que la societat moderna fa als sistemes naturals i socials i per proposar formes de comportament respectuosos, cooperatius i solidaris. 

La Fira per el Dia de la Terra - Mercat de la Terra potencia la producció local de bens i serveis realitzats amb respecte a les persones i als sistemes naturals, que són la base perqué els humans puguin disposar d'una vida digna.

L’organització de la Fira per el Dia de la Terra informa que el subministrament d’energia elèctrica a la Fira es realitza amb electricitat 100% verda, doncs l’associació Dia de la Terra participa en el primer projecte eòlic comunitari que s’ha fet al sud d’Europa: el projecte Viure de l’aire del cel, situat a Pujalt (Alta Anoia). Per tant, podem afirmar que la Fira per el Dia de la Terra - Mercat de la Terra disposa d’un sistema de generació d’electricitat neta o verda, que no afegeix carboni fòssil a l’atmosfera.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La innovadora iniciativa per reutilitzar gots a Aarhus, l’impost afegit en comprar envasos d’un sol ús de Tübingen i l’estratègia de Tallin per reduir els residus en esdeveniments públics, protagonistes a la segona jornada del #wasteinprogress. 

Notícia

La sisena edició del Fòrum de Gestió de Residus Municipals #wasteinprogress, que durant tres dies té lloc al Palau de Fires de Girona, alerta del desmesurat ús dels recursos naturals.

Notícia

L’AMAP participa a Girona de la mobilització en defensa dels rius. Mig miler de persones assisteixen als actes en defensa dels rius Ter, Fluvià i Muga. 

Butlletí