gener 2021

Notícia

El 2020 va ser el primer any dels darrers 20 amb cap estació de mesura per sobre dels nivells permesos per l’Organització Mundial de la Salut (40 µg/m3 de NO2) . En relació amb l’any anterior els registres van baixar un 28 % a les estacions de trànsit i un 25 % a les estacions de fons, segons les dades de l’Anuari de la Contaminació a Barcelona 2020.

Notícia

Durant els mesos de gener i febrer es realitzarà una campanya informativa exhaustiva per a donar conèixer la implantació del nou sistema de recollida Porta a Porta al barri de Sant Andreu de Palomar.

Notícia
Nicolas Vollmer from Munich [Allemagne] - Vue sur la ville depuis la Tour du Miguelete

Nicolas Vollmer from Munich [Allemagne] - Vue sur la ville depuis la Tour du Miguelete

L'Ajuntament de València ha assumit nous compromisos per tal de contindre el calfament global amb l'adhesió a una iniciativa que insta als governs locals “a actuar amb fermesa per limitar dràsticament el canvi climàtic i preservar el planeta”. La Junta de Govern aprovarà demà l’adhesió de València a la Declaració pel 5é aniversari de l'Acord de París de lluita contra el canvi climàtic, un fet que -en paraules de l’alcalde Joan Ribó- “reafirma la necessitat de descarbonitzar les ciutats i estableix mecanismes i criteris per tal d’accelerar este procés”.

Notícia

Aquesta setmana el departament d'Enginyeria de Bus de TMB està fent recorreguts en buit amb un petit vehicle urbà de zero emissions cedit pel fabricant turc.

Notícia

Les limitacions per la Covid-19 han dut els organitzadors a escollir una fórmula virtual amb l’objectiu d’afavorir la participació a l’hora d’elaborar un full de ruta de l’educació ambiental a Catalunya. El Congrés, impulsat entre d'altres entitats per l'Ajuntament de Barcelona, va celebrar ahir la sessió inaugural coincidint amb el Dia Mundial de l'Educació Ambiental.

Notícia
Foto: Ajuntament de la Vall d'en Bas

Foto: Ajuntament de la Vall d'en Bas

La millora de l'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables son els principals objectius de GarrotxaDomus, un programa d'assessorament gratuït per a la ciutadania. Aquest és un servei pioner en què els propietaris dels habitatges poden demanar consells tècnics, administratius i financers sobre les obres que es poden fer per implementar energies renovables i convertir els habitatges en intel·ligents.

Notícia
L'Ajuntament respón a l'estudi d'ISGlobal que situa Mollet entre les ciutats europees amb més morts prematures per contaminació
Foto: Rafael Ferran

Foto: Rafael Ferran

Als darrers anys, els molletans i les molletanes respirem un aire millor, gràcies a la disminució dels contaminants presents a la ciutat, com recull l’Índex Català de Qualitat de l’Aire. Fa anys que l’Ajuntament de Mollet del Vallès treballa per a posar fre a la contaminació atmosfèrica procedent de les activitats domèstiques, industrials i del trànsit tant urbà com interurbà, principals fonts de contaminació del municipi i que exigeix a la Generalitat de Catalunya que implementi mesures que són de la seva competència per millorar la qualitat de l’aire a Mollet i arreu.

Notícia

Aquesta nova fase d’implantació es realitzarà en 3.700 habitatges i afectarà 7.600 veïns i 300 comerços. L’Ajuntament de Lleida començarà la setmana que ve a fer l’enviament de cartes als veïns i les veïnes de Pardinyes i Balàfia per informar-los de la implantació del servei. Un cop desenvolupada la campanya informativa i la distribució del material, s’iniciarà el servei amb el nou model de recollida el diumenge 14 de març.

Notícia
Projecte plastiXnatura

Projecte plastiXnatura

Hi participen les activitats organitzades durant la dotzena Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada entre el 21 i el 29 de novembre de 2020, durant la qual es van  realitzar a Catalunya 827 activitats sobre prevenció de residus a 40 comarques. La cerimònia de lliurament de Premis serà a finals de maig.