octubre 2019

Notícia

L’AMB ha fixat el cost de les 10 autoritzacions anuals (vàlides per a 24 hores) que podran sol·licitar els vehicles sense etiqueta ambiental per circular per la zona de baixes emissions a partir de l’1 de gener del 2020. Cada autorització costarà dos euros, tot i que hi ha previstes bonificacions per als residents amb rendes baixes.

Notícia
Gironella celebra un any del porta a porta

Gironella celebra un any de la implantació del porta a porta amb un augment del 157% de reciclatge, passant d’un 32% a un 82% en 12 mesos. El nou sistema de recollida de residus, que es va implantar el 15 d’octubre de 2018, ha permès fer un salt qualitatiu importantíssim que ha permès alhora, i conjuntament amb la resta de municipis i el propi Consell Comarcal, contribuir a posicionar la comarca a la zona mitja de comarques més recicladores de Catalunya. 

Notícia
Sant Feliu és una de les ciutas que forma part del projecte EdiCitNet / Foto: Marc Rius

Sant Feliu és una de les ciutas que forma part del projecte EdiCitNet / Foto: Marc Rius

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.

Notícia
La mitjana de la recollida selectiva ha estat, l’any 2018, d’un 50%

Aquest bon resultat s’explica pel canvi a models individualitzats de recollida que es van adoptar l’any passat a municipis del Berguedà i l’Anoia, com la recollida porta a porta o les àrees d’aportació tancades. La comarca que selecciona millor és Osona amb un 62%, mentre que l’Anoia i el Moianès generen residus domèstics per sobre de la mitjana de Catalunya.

Notícia
En canvi, viure a prop de zones verdes fa caure aquest risc fins a un 25%, segons un estudi d'investigadors catalans

Viure en una zona molt sorollosa incrementa un 30% el risc de patir un ictus isquèmic més greu. En canvi, viure a prop de zones verdes fa caure aquest risc fins a un 25%. Així ho conclou un estudi d'investigadors catalans que publica la revista "Environmental Research".

Notícia

A partir del mes de gener la tarifa de l’aigua serà un 4,95 % més barata a l’àrea metropolitana de Barcelona. Es calcula que quan s’apliqui suposarà un estalvi conjunt de 16 milions d’euros i beneficiarà 2,8 milions d’usuaris de dins de l’àmbit dels 23 municipis gestionats per Aigües de Barcelona.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Cugat ha engegat un procés participatiu per donar forma a la nova ordenança que regularà la circulació dels vehicles més contaminants dins la zona de baixes emissions (ZBE) al centre de la ciutat.

Notícia

Uns 400 alumnes de quart de primària de nou centres educatius locals socis del projecte Vilawatt i altres convidats s'han reunit aquest  17 d'octubre a Atrium Viladecans on s'ha presentat el projecte municipal de transició ecològica Vilawatt i els resultats de l'Espai Vilawatt Escoles, en el qual han estat treballant durant tot un any. Una trobada que s'emmarca dins de la commemoració del Dia Mundial de la Protecció de la Natura, el passat 18 d'octubre.

Notícia

La iniciativa The Climate Reality Project  impulsada per l'exvicepresident i Premi Nobel de la Pau Al Gore, fa entrega cada any d'un guardó a persones, empreses o entitats que hagin destacat en la lluita contra el canvi climàtic. A nivell espanyol, el projecte Life Clinomics , coordinat per la Diputació de Barcelona, va endur-se la categoria de millor projecte per a la reducció d'emissions i adaptació al canvi climàtic.

Notícia

El ple del consistori comença els tràmits per aprovar la proposta de taxes i impostos per al 2020, que inclou increments a les zones blaves i verdes, i en la taxa de terrasses