Es posa en marxa el projecte Simbiosi Industrial de Quatre Ribes

26/10/2019 - 08:00

La proposta se centra en implementar l’economia circular tant en el teixit productiu com en el comercial

L’economia circular és l’estratègia empresarial que té per objectiu reduir tant l’entrada de matèria primera com la producció de deixalles, tancant així el flux econòmic i ecològic dels recursos. L’objectiu és aconseguir, d’aquesta manera, reduir la producció de deixalles i optimitzar els materials de producció. Sobre aquesta base aquest mes d’octubre s’inicia el projecte Simbiosi Industrial de Quatre Ribes, la xarxa supramu­nicipal de promoció econò­mica de la que participen conjuntament amb el nostre municipi, Argentona, Dosrius i Òrrius.

El projecte s’iniciarà amb una diagnosi destinada a identificar les empreses que més destaquin pel que fa a la utilització de recursos i la creació de residus. D’aquesta manera es realitzaran reunions i auditories per tal de disposar d’un diagnòstic i un pla d’acció per a fer possible la transició a un model més circular.

La voluntat última és aconseguir assolir un ús més eficient dels recursos alhora que es desenvolupen noves oportunitats de negoci i es creen nous llocs de treball.

Cabrera de Mar, juntament a  Argentona, Dosrius i Òrrius, formen part de la xarxa supramu­nicipal de promoció econò­mica Quatre Ribes. Aquest ens ha rebut recentment un impuls a la seva proposta a través de la subvenció per part de la Diputació de Barcelona de diversoss projectes. La Diputació de Barcelona donarà el seu suport al projecte Simbiosi Industrial, una proposta centrada en l’economia circular que busca marcar les pautes per a crear un model econòmic regeneratiu. D’aquesta manera es pretén estudiar com fer un ús més eficient dels recursos del territori per buscar la tendència a zero de la generació dels residus industrials, tot desenvolupant noves oportunitats de negoci i creació de llocs de treball.

Quatre Ribes

Quatre Ribes és el nom de la xarxa supramunicipal destinada a impulsar l’activitat econòmica oferint de manera mancomunada serveis com l’ajuda per a emprenedors, una borsa de treball o el suport en la selecció de personal per a les empreses locals. El projecte, del qual participen els ajuntaments de Cabrera de Mar, Argentona, Dosrius i Òrrius, vol tenir especial incidència en el desenvolupament de projectes d’emprenedoria.

Per aquest motiu Quatre Ribes disposa del Punt d’Atenció per a Emprenedors (PAE), un servei que permetrà la constitució i legalització d’una empresa amb un sistema electrònic, ràpid, eficient i gratuït. Aquest servei suposarà un important estalvi de temps i de diners per als emprenedors que veuran com poden donar-se d’alta en el mateix dia com a empresaris i com a societat mercantil en un màxim de 7 dies.

En tot cas el servei d’impuls a l’activitat econòmica es presenta com a una ajuda continuada en el temps que comença abans de donar d’alta l’empresa i inclou també el suport a la creació del pla de negoci o en la consulta a d’altres administracions.

Entre les darreres incorporacions al servei destaquen les entrevistes speed-dating destinades a incentivar la inserció laboral i a facilitar els processos de selecció a les empreses. La proposta permet que les empreses puguin conèixer personalment candidats a incorporar-se en la seva estructura de manera ràpida i eficient. Els candidats sorgeixen de la pròpia borsa de treball de Quatre Ribes.

El projecte arrenca l’any 2016 amb l’aprovació per part dels diferents ajuntaments implicats del Pla director i definició estratègica territorial en l’àmbit de la promoció econòmica de la Riera d’Argentona 2015-2018.

Categories: 

Relacionats

Acte
14/11/2023 - 08:30
Tecnocampus Mataró. Avda. Ernest Lluch, 32
Notícia

A partir d’ara, el Consorci de Residus del Maresme es resitúa i queda integrat dins de Maresme Circular amb l’objectiu de promoure l’economia circular a la comarca.

Notícia

TubVerd, la xarxa d'energia sostenible d’Aigües de Mataró, ha estat premiada a la IV edició dels Premis BASF d’Economia Circular, en la categoria d’administració pública. 

Butlletí