març 2018

Notícia

La Crida de Brasília a l’Acció sobre l’Aigua, que han subscrit 150 governs locals i regionals al Fòrum mundial de l'Aigua, és una proposta d’actuació per incentivar l’aplicació de deu recomanacions que inclouen, entre d’altres, la promoció de la resiliència de l’aigua urbana, l’enfortiment de les capacitats en la governança de l’aigua i la igualtat d’accés per equilibrar la qualitat i la quantitat per a la població amb pocs recursos.

Notícia

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha posat en marxa un cercador que permet accedir tant a projectes d’estalvi i eficiència energètica realitzats a Catalunya com a recursos pedagògics per formar, sensibilitzar i fer difusió de l’ús responsable de l’energia.

Notícia

Aquesta iniciativa forma part del Pacte de les Alcaldies contra el Canvi Climàtic que ha presentat l’empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, a 18 municipis de la Vall d’Albaida.

Notícia

L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, amb el suport de l'AMB, posarà en funcionament durant aquest mes de març una campanya d'estalvi i eficiència energètica a les llars del municipi metropolità, que ajudi a minimitzar les conseqüències del canvi climàtic.

Notícia

El Pla contra la Sequera que prepara la Diputació de València atrau als municipis valencians, els representants dels quals han començat a mostrar interès per aquesta iniciativa.

Notícia

Els horts es van posar en marxa l'any 2013 per donar resposta a la crisi econòmica, a l’augment de famílies que acudien al menjador social de Càritas i crear un espai d'acompanyament personal per a les persones aturades de llarga durada o en risc d'exclusió social.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha sumat a la iniciativa del Consell Comarcal per a la protecció de la zona forestal del Baix Llobregat.

Notícia

L'Ajuntament sortejarà la cessió de deu parcel·les entre les persones inscrites i ensenyarà gratuïtament a cultivar i tenir cura de la terra.

Notícia
Un estudi conclou un 24% dels casos d'asma infantil es relaciona directament amb el trànsit

Els investigadors de l'Institut de Salut Global de Barcelona, ISGLOBAL, i de l'Institut d'Estudis del Transport de Leeds, al Regne Unit, que hi han participat consideren que els resultats de la recerca demostren la necessitat d'abordar el problema de la contaminació del trànsit d'una manera més global, amb mesures que no es limitin només a àrees concretes.

Notícia

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha iniciat la tramitació d’una modificació del Pla General Metropolità (PGM) per tal de classificar com a sòl no urbanitzable el sector de Torre Negra i, ha aprovat moure 13,5 ha edificables de la zona de Can Cortés, dins el cor del Parc Natural, a altres indrets, dins l’àmbit urbà del municipi.