L’hort social de Tiana ha començat a caminar

28/03/2018 - 09:01

El projecte promou que famílies que depenen de Serveis Soacials creïn i facin funcionar un hort. Estan assessorats per una experta en horta ecològica. Un objectiu fonamentals de l'Ajuntament és aconseguir que als horts socials s'hi practiqui plenament aquest tipus d'agricultura.

Els horts socials ja són una realitat a Tiana. Dos dels tres voluntaris amb què compta el projecte han començat a esmolar les eines amb què treballaran la terra. El projecte consisteix en que famílies relacionades amb Serveis Socials, creïn i facin funcionar un hort a una de les parcel.les dels horts municipals del poble.

L’objectiu és doble: oferir una activitat molt satisfactòria a aquestes persones. A la vegada, el que es culli a l’hort servirà per nodrir de verdura fresca les cistelles d’aliments que elabora Tiana Solidària amb la Parròquia. Ara mateix, les cistelles es reparteixen mensualment a una quarentena de famílies del poble. Marta Serlavós és la cap de serveis Socials de l’Ajuntament:

Un  dels objectius fonamentals de l’Ajuntament és aconseguir que als horts municipals s’hi practiqui plenament l’agricultura ecològica. Per això, totes les persones que no usin químics, que facin ús dels compostadors i que estalviin aigua de rec als horts socials tindran una bonificació, explica el regidor de Medi Ambient:

Aquest divendres, una reunió informativa entre voluntaris, tècniques municipals, usuaris d’horts municipals i el regidor de Medi Ambient Xavier Doñate ha deixat posades les bases pel projecte. Feia mesos que es gestava a Serveis Socials, amb l’estreta col.laboració de Medi Ambient. Per això, la Marta Serlavós afirma que està molt satisfeta:

Un cop a la setmana, assessorament ecològic

Cada divendres al matí, durant dues hores, l’Alícia Jiménez, experta en horts ecològics, farà seguiment i assessorarà el voluntariat de l’horta social de Tiana, un espai que, a la llarga, haurà de ser autosostenible. L’Alícia pertany a la cooperativa Tarpuna, que té anys de recorregut en la matèria.

Poden formar part del voluntariat per treballar a l’horta social de Tiana els membres de les famílies que porta serveis Socials municipals. Una part de la producció, òbviament, serà per elles.

En Jordi i en Josep Maria són dos dels tres voluntaris, juntament amb el Zacariae, d’aquests horts. Estan contents amb aquesta experiència nova.

El mes d’abril, ja començaran a sembrar hostalisses que, amb tota seguretat, es podran collir aquest estiu: tomàquets, pebrots, albergínies, carbassons i cogombres.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Notícia

Es tracta del depredador natural del pugó, que afecta diferents arbres i provoca caiguda de les fulles i la melassa, que deixa el terra brut i enganxifós.

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Butlletí