octubre 2017

Notícia
La marca ha estat presentada en el marc del Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat de la Vall d’en Bas

Ll’Agència Catalana de Turisme ha anunciat la creació de la marca Ecoturisme a Catalunya, que aglutinarà serveis, equipaments i professionals del sector amb l’objectiu que col•laborin en la captació d’ecoturistes. L'anunci ha esta fet al primer Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat celebrat a la Vall d’en Bas.

Entrevista

Joaquim Muntané és ambientòleg i geògraf. Especialitzat en sistemes alimentaris i municipalisme. Forma part de l'equip de treball que va dinamitzar el procés participatiu Llaurant Barcelona, sobre la política alimentària de la ciutat i participa com a expert en el projecte MADRE sobre agricultura urbana i metropolitana a la Mediterrània. L’entrevistem per saber més sobre l’Aplec d’agricultura urbana celebrat aquesta setmana a Barcelona i sobre la trobada Apleking, on s’han compartit experiències internacionals en agricultura urbana i col·lectius vulnerables.

Notícia

En les pròximes dècades la humanitat s’enfronta a un dels reptes més complexos de la seva història. «Després de la fi del món» és un assaig espacial sobre el present i el futur de la crisi climàtica: un viatge als paisatges del planeta Antropocè i una conversa amb els humans i els no-humans del 2100. La mostra, comissariada per José Luís de Vicente, es podrà visitar del 25 d’octubre al 29 d’abril de 2018 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Notícia

Nou contenidor situat davant la plaça de Sant Miquel. Foto: T. Torrillas

Ha començat la substitució dels 451 contenidors de rebuig (els de color gris) que hi ha a Granollers. El nou sistema és més accessible i silenciós.

Notícia

Foto: ETIENNE LAURENT

Barcelona amb 11 ciutats més l'objectiu de desterrar les energies fòssils. La declaració de París contra el canvi climàtic preveu comprar només autobusos nets a partir del 2025.

Notícia

Per assegurar un canvi de paradigma i superar l’estacament que des de fa anys confirmen les dades, el Consorci de Residus del Vallès Occidental inicia una prova pilot de recollida de residus porta a porta per a grans productors i durant 6 mesos. Concretament són a 137 comerços i restauradors de 3 municipis de la comarca: Castellar del Vallès, Rubí i Sant Llorenç Savall.

Notícia

La nova electrolinera està ubicada al carrer Salvador Espriu, al costat de l'IKEA, i forma part de la xarxa metropolitana de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. A partir del 20 de novembre d'aquest any 2017, caldrà ser usuari registrat per tenir accés al servei de qualsevol electrolinera metropolitana de l'AMB.

Notícia

L’Ajuntament de Martorelles destinarà els estalvis generats als equipaments esportius a les famílies amb dificultats per pagar la seva factura energètica.

Notícia

La norma estableix les vies de gestió dels residus que es produeixen o gestionen a Catalunya i que substitueixen les previstes en el Decret 34/1996, de 9 de gener.

Notícia
El sistema està concebut per fer créixer el nivell de reciclatge actual fins al 60%,

El nucli antic de Sarrià estrenarà un sistema pioner de recollida selectiva de residus porta a porta el mes de febrer del 2018, concebut per fer créixer el nivell de reciclatge actual fins al 60%, tal com indica l’Estratègia Residu Zero.