Castelldefels impulsa la I Fira d'Energies Renovables, Eficiència i Pobresa Energètica

24/10/2017 - 08:02

La jornada, que es va desenvolupar el passat 21 d'octubre a la plaça de l'Església, va incloure la xerrada 'El Canvi Climàtic: què hi podem fer?' a càrrec del meteoròleg de TV3 Francesc Mauri.

La plaça de l'Església de Castelldefels va acollir el passat dissabte 21 d'octubre la primera Fira d'Energies Renovables, Eficiència i Pobresa Energètica amb l'objectiu d'impulsar un model energètic renovable i eficient.

Amb activitats i xerrades durant tot el matí, la fira va apostar per reduir el consum energètic de forma eficient optimitzant els processos productius i l'ús de l'energia. En la mateixa línia va voler sensibilitzar de la necessitat d'alliberar els carrers de la sobrecàrrega i de l'excés de mobilitat privada i de prioritzar sistemes de desplaçament més sostenibles: a peu, en bici, en vehicles elèctrics o en transport públic.

La jornada va comptar també amb diverses xerrades com Aïllaments en la rehabilitació d'habitatges, a càrrec de Toni Guardia; Finançament de Projectes d' Impacte Positiu amb inversors Km 0, a càrrec de Manel Blasco; El Canvi Climàtic: què hi podem fer? a càrrec de Francesc Mauri, meteoròleg de TV3; Despesa zero en climatització i aigua calenta en pisos i cases, a càrrec de José M. López; i del  Servei Municipal d'Habitatge, Projecte contra la pobresa energètica a Castelldefels.

Des de l'Ajuntament estem fortament preocupats per què podem aportar per animar a la ciutadania a que s'impliqui més i ens comprometem tots amb la lluita contra el canvi climàtic. Mobilitat sostenible, reciclatge, recuperació del patrimoni natural... i avui concretament el que preteníem era que els empresaris de la ciutat i els nostres ciutadans poguessin conèixer moltes opcions sobre com estalviar energia, utilitzar-la millor o quines opcions en mobilitat sostenible hi ha avui en dia”, va explicar el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Ramon Morera. “Jo crec que els ciutadans que estan passant per aquí estan sorpresos de les opcions de mobilitat elèctrica. La nostra factura elèctrica cada dia és més alta i l'impacte sobre el medi ambient és cada cop més negatiu per un excés de consum elèctric, molt d'ell a través de la crema de combustibles fòssils. Ens ha semblat que amb aquesta fira podem difondre més a la ciutat de Castelldefels i als seus empresaris noves opcions d'estalvi energètic”.  

Per al meteoròleg Frances Mauri, “esdeveniments com aquest són importants perquè encara que ens sembli mentida la realitat és que la majoria de gent no coneix tot aquest món i per tant s'ha de perdre la por respecte a aquestes novetats, tant tecnològiques des del punt de vista energètic com d'aïllaments o de mobilitat sostenible, que generen desconfiança. Hem de fer pedagogia perquè la gent perdi aquesta por”.    


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Màxima qualificació energètica a l’Escola Bressol

Màxima qualificació energètica a l’Escola Bressol

L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat amb la col·laboració de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), ha realitzat el tràmit de certificació energètica de quatre dels equipaments municipals: la Casal de Cultura, l'Ajuntament, l’Esplai i l’Escola Bressol Municipal.

Notícia
Gavà s’adhereix a la V Marató d’Estalvi Energètic 2020

L’objectiu de la campanya és promoure bones pràctiques per aconseguir un canvi d’hàbits en l’ús responsable de l’energia i reduir un 10% els consums d’aigua, electricitat i gas en els equipaments. Quan finalitzi la campanya és calcularà l’estalvi aconseguit als diferents equipaments i aquest es destinarà a accions contra la pobresa energètica.

Article

Amb un milió d'euros d'inversió, el projecte Vilawatt comença les reformes de tres comunitats de veïns de Montserratina i Eixample a Viladecans.

Butlletí