Martorelles s'adhereix al programa Passa l'energia! contra la pobresa energètica

25/10/2017 - 08:50

L’Ajuntament de Martorelles destinarà els estalvis generats als equipaments esportius a les famílies amb dificultats per pagar la seva factura energètica.

L'Ajuntament de Martorelles s'ha adherit al programa Passa l'energia! de la Diputació de Barcelona per tal de complementar i ajudar a dinamitzar el projecte municipal Tripl3-e. Passa l'energia!, impulsat per la Diputació de Barcelona, és un programa de la Gerència de Serveis de Medi Ambient adreçat a oferir suport material i tècnic a tots els ajuntaments de la província de Barcelona que es comprometin a estalviar energia en els seus equipaments i destinar els estalvis aconseguits a les llars del municipi que pateixen pobresa energètica.

En aquest cas, s'han seleccionat els equipaments esportius del camp de futbol i el pavelló municipal. Durant el proper mes de novembre es destinaran els estalvis generats per l'ús de bones pràctiques a aquells usuaris i usuàries de Serveis socials amb dificultats per fer front a la factura energètica de la seva llar.  

Nova jornada del grup de treball d'energia sostenible local

L’Ajuntament de Martorelles va participar el passat dilluns 9 d’octubre en nova una jornada del grup de treball d’energia sostenible local de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat a  Barcelona.  L’Ajuntament de Martorelles forma part del grup de treball d’energia i sostenibilitat a través del projecte municipal per l’estalvi i l’eficiència en l’ús de l’energia, Energiètica. Dos tècnics municipals van assistir a una jornada titulada “Presentacions, documents i experiències d’estalvis energètics associats a polítiques de probresa energètica” i van escoltar les experiències d’altres municipis com Granollers, Sabadell, Lleida o territoris com les Terres de l’Ebre. 

Els representants de Martorelles van presentar el projecte Tripl3-e que vol involucrar centres educatius, entitats i personal dels equipaments municipals amb l'objectiu comú de reduir el consum energètic i augmentar l’eficiència energètica als edificis municipals. Per a això, es quantifica la despesa dels dos anys anteriors a l’inici del programa i es posen a l’abast dels usuaris dels centres, diversos recursos tècnics i humans per afavorir l’estalvi energètic.

 

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Vallromanes lliurarà aquest mes de febrer als centres educatius del poble els equips per a l’estudi i la gestió del consum energètic als equipaments. L’objectiu és dissenyar un pla d’estalvi energètic basat en accions quotidianes i senzilles que poden fer l’alumnat, mestres, conserges i personal de neteja.

Notícia

Aquest porta a porta se suma al que ja es va fer el 2020 amb la missió de disminuir el nombre de llars que patia vulnerabilitat energètica i assessorar en la gestió i reducció de les seves factures de subministraments bàsics. La primera intervenció a 500 habitatges de Rocafonda del 2020, que va ser intermitent a causa de la pandèmia, es va dur a terme de forma presencial i via telefònica.

Notícia

Aquest servei informa la ciutadania per tal que cada llar pugui realitzar els canvis necessaris que millorin les condicions econòmiques de les factures dels subministraments d'una manera autònoma i independent.

Butlletí