Martorelles s'adhereix al programa Passa l'energia! contra la pobresa energètica

25/10/2017 - 08:50

L’Ajuntament de Martorelles destinarà els estalvis generats als equipaments esportius a les famílies amb dificultats per pagar la seva factura energètica.

L'Ajuntament de Martorelles s'ha adherit al programa Passa l'energia! de la Diputació de Barcelona per tal de complementar i ajudar a dinamitzar el projecte municipal Tripl3-e. Passa l'energia!, impulsat per la Diputació de Barcelona, és un programa de la Gerència de Serveis de Medi Ambient adreçat a oferir suport material i tècnic a tots els ajuntaments de la província de Barcelona que es comprometin a estalviar energia en els seus equipaments i destinar els estalvis aconseguits a les llars del municipi que pateixen pobresa energètica.

En aquest cas, s'han seleccionat els equipaments esportius del camp de futbol i el pavelló municipal. Durant el proper mes de novembre es destinaran els estalvis generats per l'ús de bones pràctiques a aquells usuaris i usuàries de Serveis socials amb dificultats per fer front a la factura energètica de la seva llar.  

Nova jornada del grup de treball d'energia sostenible local

L’Ajuntament de Martorelles va participar el passat dilluns 9 d’octubre en nova una jornada del grup de treball d’energia sostenible local de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat a  Barcelona.  L’Ajuntament de Martorelles forma part del grup de treball d’energia i sostenibilitat a través del projecte municipal per l’estalvi i l’eficiència en l’ús de l’energia, Energiètica. Dos tècnics municipals van assistir a una jornada titulada “Presentacions, documents i experiències d’estalvis energètics associats a polítiques de probresa energètica” i van escoltar les experiències d’altres municipis com Granollers, Sabadell, Lleida o territoris com les Terres de l’Ebre. 

Els representants de Martorelles van presentar el projecte Tripl3-e que vol involucrar centres educatius, entitats i personal dels equipaments municipals amb l'objectiu comú de reduir el consum energètic i augmentar l’eficiència energètica als edificis municipals. Per a això, es quantifica la despesa dels dos anys anteriors a l’inici del programa i es posen a l’abast dels usuaris dels centres, diversos recursos tècnics i humans per afavorir l’estalvi energètic.

 

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La iniciativa pública compta amb participació municipal i privada per potenciar la gestió energètica descentralitzada, amb generació d'àmbit local i autoconsum compartit

Article

La xarxa mundial de ciutats C40 ha reconegut aquest projecte com una de les cent millors iniciatives contra l’emergència climàtica, recollides en l’informe ‘Cities 100’.

Notícia

Dins el compromís de reducció d’emissions, el Pla Clima de Manresa preveu accions per a combatre la pobresa energètica, dins les quals s’emmarca la creació del Punt d’Assessorament Energètic. L’objectiu del nou servei és combatre la situació de pobresa energètica, garantir els drets que contempla la legislació vigent pel que fa a l’accés als subministraments bàsics i millorar l’eficiència de les llars de la ciutat de Manresa.

Butlletí