Martorelles s'adhereix al programa Passa l'energia! contra la pobresa energètica

25/10/2017 - 08:50

L’Ajuntament de Martorelles destinarà els estalvis generats als equipaments esportius a les famílies amb dificultats per pagar la seva factura energètica.

L'Ajuntament de Martorelles s'ha adherit al programa Passa l'energia! de la Diputació de Barcelona per tal de complementar i ajudar a dinamitzar el projecte municipal Tripl3-e. Passa l'energia!, impulsat per la Diputació de Barcelona, és un programa de la Gerència de Serveis de Medi Ambient adreçat a oferir suport material i tècnic a tots els ajuntaments de la província de Barcelona que es comprometin a estalviar energia en els seus equipaments i destinar els estalvis aconseguits a les llars del municipi que pateixen pobresa energètica.

En aquest cas, s'han seleccionat els equipaments esportius del camp de futbol i el pavelló municipal. Durant el proper mes de novembre es destinaran els estalvis generats per l'ús de bones pràctiques a aquells usuaris i usuàries de Serveis socials amb dificultats per fer front a la factura energètica de la seva llar.  

Nova jornada del grup de treball d'energia sostenible local

L’Ajuntament de Martorelles va participar el passat dilluns 9 d’octubre en nova una jornada del grup de treball d’energia sostenible local de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat a  Barcelona.  L’Ajuntament de Martorelles forma part del grup de treball d’energia i sostenibilitat a través del projecte municipal per l’estalvi i l’eficiència en l’ús de l’energia, Energiètica. Dos tècnics municipals van assistir a una jornada titulada “Presentacions, documents i experiències d’estalvis energètics associats a polítiques de probresa energètica” i van escoltar les experiències d’altres municipis com Granollers, Sabadell, Lleida o territoris com les Terres de l’Ebre. 

Els representants de Martorelles van presentar el projecte Tripl3-e que vol involucrar centres educatius, entitats i personal dels equipaments municipals amb l'objectiu comú de reduir el consum energètic i augmentar l’eficiència energètica als edificis municipals. Per a això, es quantifica la despesa dels dos anys anteriors a l’inici del programa i es posen a l’abast dels usuaris dels centres, diversos recursos tècnics i humans per afavorir l’estalvi energètic.

 

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

En total es canviaran 2.510 lluminàries, se substituiran prop de 105 fanals i s’adequaran la totalitat dels quadres de llums existents al municipi. 

Article

Ha estat en el marc de la 8a Marató RE-M de l'Energia

Article

Granollers posa en marxa el Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica per accelerar la transició verda i ha presentat els mapes de consums energètics de la ciutat.​

Butlletí