Martorelles s'adhereix al programa Passa l'energia! contra la pobresa energètica

25/10/2017 - 08:50

L’Ajuntament de Martorelles destinarà els estalvis generats als equipaments esportius a les famílies amb dificultats per pagar la seva factura energètica.

L'Ajuntament de Martorelles s'ha adherit al programa Passa l'energia! de la Diputació de Barcelona per tal de complementar i ajudar a dinamitzar el projecte municipal Tripl3-e. Passa l'energia!, impulsat per la Diputació de Barcelona, és un programa de la Gerència de Serveis de Medi Ambient adreçat a oferir suport material i tècnic a tots els ajuntaments de la província de Barcelona que es comprometin a estalviar energia en els seus equipaments i destinar els estalvis aconseguits a les llars del municipi que pateixen pobresa energètica.

En aquest cas, s'han seleccionat els equipaments esportius del camp de futbol i el pavelló municipal. Durant el proper mes de novembre es destinaran els estalvis generats per l'ús de bones pràctiques a aquells usuaris i usuàries de Serveis socials amb dificultats per fer front a la factura energètica de la seva llar.  

Nova jornada del grup de treball d'energia sostenible local

L’Ajuntament de Martorelles va participar el passat dilluns 9 d’octubre en nova una jornada del grup de treball d’energia sostenible local de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat a  Barcelona.  L’Ajuntament de Martorelles forma part del grup de treball d’energia i sostenibilitat a través del projecte municipal per l’estalvi i l’eficiència en l’ús de l’energia, Energiètica. Dos tècnics municipals van assistir a una jornada titulada “Presentacions, documents i experiències d’estalvis energètics associats a polítiques de probresa energètica” i van escoltar les experiències d’altres municipis com Granollers, Sabadell, Lleida o territoris com les Terres de l’Ebre. 

Els representants de Martorelles van presentar el projecte Tripl3-e que vol involucrar centres educatius, entitats i personal dels equipaments municipals amb l'objectiu comú de reduir el consum energètic i augmentar l’eficiència energètica als edificis municipals. Per a això, es quantifica la despesa dels dos anys anteriors a l’inici del programa i es posen a l’abast dels usuaris dels centres, diversos recursos tècnics i humans per afavorir l’estalvi energètic.

 

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica. La campanya, que arriba a la cinquena edició, es farà durant aquest mes de febrer a cinc equipaments municipals. Enguany la campanya afegeix l’objectiu de sensibilitzar sobre l’emergència climàtica

Article
La guia és fruit de l’experiència de 6 anys ajudant la ciutadania amb la realització d’aquests tràmits i permet disposar de tota la informació per poder-los realitzar des de casa

L’Ajuntament de Viladecans ofereix, des de l’any 2014,  un servei d’assistència per a la tramitació de les bonificacions socials existents en els subministraments de l’electricitat i de l’aigua amb l’objectiu d’informar i d’ajudar la ciutadania en els tràmits administratius necessaris per fer la sol·licitud i poder gaudir de l’ajut.

Butlletí