Nova electrolinera per a vehícles elèctrics a Granvia L'H

Font: Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat i AMB.cat

25/10/2017 - 09:54

La nova electrolinera està ubicada al carrer Salvador Espriu, al costat de l'IKEA, i forma part de la xarxa metropolitana de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. A partir del 20 de novembre d'aquest any 2017, caldrà ser usuari registrat per tenir accés al servei de qualsevol electrolinera metropolitana de l'AMB.

Aquesta nova electrolinera, inaugurada avui dimarts, 24 d’octubre, pel vicepresident de Mobilitat i transport de l’AMB, Antoni Poveda, i pel tinent d'alcaldia de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme de l’Hospitalet de Llobregat, José María García Mompel, es troba al Districte econòmic de l’Hospitalet. Exactament, l’electrolinera, amb un punt de recàrrega ràpida per a cotxes i furgonetes elèctrics, i un punt de recàrrega lenta per a motos elèctriques, és al carrer de Salvador Espriu, entre l'avinguda de la Granvia i el carrer de les Ciències (al costat de l’IKEA), punts estratègics del municipi i de la metròpolis.

El punt de recàrrega ràpida disposa de tres connectors (Mennekes, CHAdeMO i COMBO CCS) per donar servei a qualsevol vehicle elèctric del mercat. El punt de recàrrega lenta disposa de dos endolls Schuko, que permeten recarregar la bateria d’una moto o d’una bicicleta elèctriques.

Des de la inauguració de la primera, les electrolineres de l’AMB ja han distribuït 180.000 kWh, la qual cosa equival a un recorregut de 1.000.000 km sense emetre gasos contaminants a les ciutats metropolitanes”, ha exposat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, que recorda que la mobilitat elèctrica es una de les línies de treball per promoure una mobilitat més sostenible i reduir la contaminació atmosfèrica de la metròpolis.

Durant l’acte, Poveda ha assenyalat que “davant la problemàtica situació del canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica, és urgent que totes les administracions s’impliquin i accelerin les seves propostes i mesures”.  Concretament, sobre el vehicle elèctric, el vicepresident de Mobilitat i transport de l’AMB ha recordat que “Catalunya ha de tenir, el més aviat possible, una xarxa de punts de recàrrega ràpida” i demana a la Generalitat que actuï.

L’Ajuntament de L’Hospitalet treballa per la millora de la qualitat de l’aire, una mesura que passa necessàriament per un canvi profund del model de mobilitat i per la integració de nous sistemes d’energia neta. En aquest sentit, la inauguració d’aquesta nova electrolinera és una notícia molt positiva per a la ciutat ”, exposa el tinent d'alcaldia de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme de l’Hospitalet de Llobregat, José Maria García Mompel.

Aquest nou punt de recàrrega metropolità, que permet carregar el 80% de la bateria en 20-30 minuts, se suma als que ja funcionen al Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Gavà i Badalona. Properament, l’AMB posarà en funcionament nous punts als municipis de Montcada i Reixac, Sant Cugat del Vallès, Barberà del Vallès i Pallejà. Així, quan acabi l’any, l’AMB preveu que la xarxa metropolitana de punts de recàrrega arribi a les 10 electrolineres.

Canvi operatiu del servei d'electrolineres metropolitanes de l'AMB

A partir del 20 de novembre d’aquest any 2017, caldrà ser usuari registrat per tenir accés al servei de qualsevol electrolinera metropolitana de l’AMB. Per utilitzar-les, cal donar-se d’alta al servei d’Electrolineres de l’AMB, introduint les dades personals mitjançant una de les dues opcions següents: a través de la web www.amb.cat/electrolineres o utilitzant l’aplicació mòbil AMBElectrolineres.

Un cop donat d’alta, aquesta mateixa aplicació mòbil (AMBElectrolineres) serveix a l’usuari per identificar-se i tenir accés a qualsevol punt de recàrrega de l’AMB. L’aplicació mòbil fa les funcions d’una targeta d’usuari virtual. L’aplicació AMBElectrolineres es pot descarregar a la botiga AppStore per a IOS i a la botiga GooglePlay per a Android. 

Categories: 

Relacionats

Article

Expoelectric és l'esdeveniment més important de vehicles elèctrics i energies renovables del sud d'Europa. Durant el cap de setmana del 2 i 3 de novembre va celebrar la seva 9a edició a l'Arc de Triomf de Barcelona.

Acte
02/11/2019
Arc de Triomf, Barcelona
Notícia

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha aprovat definitivament l’ordenança reguladora de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de l’àmbit de les rondes de Barcelona, amb la incorporació d’algunes de les al·legacions presentades durant el període d’exposició pública, modificacions que també s’aplicaran en ordenances d’altres municipis.

Butlletí