setembre 2010

Notícia

La planta, promoguda per CatalunyaCaixa, l'operadora energètica Enerpellet i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, serà la primera multi producte a Catalunya ja que, a més de generar calor i electricitat, també produirà floc, pèl·let i estella. La nova planta, situada entre els municipis de Montferrer i Castellbó i Ribera d'Urgellet (Alt Urtgell), ocuparà un total de 2,5 ha i podria estar operativa a finals de 2011.

Notícia
A banda està treballant per convertir 100 unitats en híbrids
Notícia

Si fa uns dies el CREAL feia públic un estudi on es manifestava que l'exposició als productes químics de l'aigua de les piscines pot afectar la salut, ara una recerca de la UAB demostra que utilitzar CO2 enlloc d'àcid clorhídric a les piscines redueix els compostos nocius presents en l'aire, tot mantenint la mateixa eficàcia com a reductor del pH de l'aigua. La investigació, publicada a la revista Chemosphere destaca a més que el CO2 té avantatges ambientals, donat que el seu ús a l'aigua redueix el balanç d'emissions del gas d'efecte hivernacle i l'aigua de renovació, un cop rebutjada al medi, és menys nociva per als organismes.

Reportatge
La rehabilitació d'edificis d'alt valor patrimonial i la incorporació de noves fonts energètiques renovables poden anar de la mà, i així s'ha demostrat recentment en dues actuacions al centre històric de l'Hospitalet de Llobregat: l'Harmonia i Can Riera. L'aprofitament de l'energia geotèrmica i altres mesures d'eficiència energètica li han valgut a la ciutat un dels premis a les millors iniciatives locals de medi ambient atorgats per la Diputació de Barcelona. En aquest reportatge les expliquem en detall.
Notícia
Una fira comercial, aquest 26 de setembre, tanca una de les mostres catalanes basada en el medi ambient i la sostenibilitat