setembre 2010

Notícia
L'Obra Social de CatalunyaCaixa ha iniciat el cicle de Conferències Conviure amb el canvi climàtic d'enguany amb un acte a l'auditori de La Pedrera, a Barcelona. El protagonista ha estat l'arqueòleg i antropòleg Brian Fagan que ha fet una aproximació a les conseqüències que han tingut els successius canvis del clima en les societats humanes, amb especial èmfasi en l'època medieval. Entre dades objectives i reflexions molt personals Fagan ha enviat un missatge optimista amb un repte: la humanitat sobreviurà, però només si pensa a llarg termini i coopera.
Notícia
Tiana celebra una pedalada contra l'escalfament global en la que han participat 295 persones i s'han estalviat 50,15 kg CO2
Notícia

La planta, promoguda per CatalunyaCaixa, l'operadora energètica Enerpellet i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, serà la primera multi producte a Catalunya ja que, a més de generar calor i electricitat, també produirà floc, pèl·let i estella. La nova planta, situada entre els municipis de Montferrer i Castellbó i Ribera d'Urgellet (Alt Urtgell), ocuparà un total de 2,5 ha i podria estar operativa a finals de 2011.

Notícia
A banda està treballant per convertir 100 unitats en híbrids
Notícia

Si fa uns dies el CREAL feia públic un estudi on es manifestava que l'exposició als productes químics de l'aigua de les piscines pot afectar la salut, ara una recerca de la UAB demostra que utilitzar CO2 enlloc d'àcid clorhídric a les piscines redueix els compostos nocius presents en l'aire, tot mantenint la mateixa eficàcia com a reductor del pH de l'aigua. La investigació, publicada a la revista Chemosphere destaca a més que el CO2 té avantatges ambientals, donat que el seu ús a l'aigua redueix el balanç d'emissions del gas d'efecte hivernacle i l'aigua de renovació, un cop rebutjada al medi, és menys nociva per als organismes.