Sant Vicenç de Castellet promou esmorzars sostenibles i saludables a les escoles

Font: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet

01/11/2018 - 17:42

El passat mes de setembre Sant Vicenç de Castellet va començar la campanya Marató Residu Zero adreçada als alumnes de primària de les tres escoles del municipi. Més de 500 nens i nenes de les escoles Sant Vicenç, Puigsoler i FEDAC participaran a la iniciativa que pretén promoure uns esmorzars més saludables i ajudar a eliminar residus als centres d’ensenyament. Els eixos principals de la campanya són la millora de la salut, a través de fomentar uns esmorzars més saludables, i la cura pel medi ambient reduint els residus generats en els esmorzars (envasos, plàstic i paper d’alumini), que tot sovint s’associen a productes alimentaris poc saludables.

El tret de sortida s'ha fet ara a l'octubre amb una primera acció en què es comprovaran els residus que es generen a l’hora del pati en el moment d’esmorzar durant tota una setmana.  Un cop feta aquesta primera acció, es programaran tallers específics per edats a cada classe en què es treballaran les pautes per esmorzar de manera saludable i sostenible. L’Ajuntament lliurarà un embolcall reutilitzable (snack’n’go) a tots els alumnes perquè puguin dur-hi l’esmorzar sense residus. A més, després dels tallers i activitats a les aules, es tornarà fer un recompte dels residus que es generen per tal de poder avaluar el resultat de la campanya.


 

Categories: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Butlletí