Prop d’un milió de trajectes en bici en dos anys en els punts de recompte de rambla del Celler i Can Gatxet, a Sant Cugat

25/10/2021 - 10:25

El passat setembre es va anunciar la posada en marxa d’una nova acció per promoure la mobilitat neta i saludable: la gratuïtat del bitllet senzill de bus urbà.

La ciutat disposa des d’aquest dimarts d’un nou tòtem que ofereix dades del pas de bicicletes per la rambla del Celler en temps real. Properament s’instal·larà un altre tòtem al punt de control del Camí de Can Gatxet. Aquestes noves infraestructures permetran a la ciutadania visualitzar al moment quants vehicles de mobilitat personal no contaminants passen per aquests dos punts de la ciutat. De fet, el 22 de maig de 2019 es van començar a enregistrar aquestes dades, però, fins ara, només eren visibles a través del comptador en línia.

Des de la posada en marxa dels comptadors s’han registrat 911.683 trajectes, amb una mitjana diària de 538. Cal esmentar que durant el confinament aquestes xifres van davallar notablement.

Si dividim les estadístiques per punts, el de la rambla del Celler obté una mitjana de 647 trajectes diaris (547.673 totals) mentre que al Camí de Can Gatxet, la mitjana és de 430 trajectes (364.010)
 

Bus gratuït pel Dia sense cotxes

Dimarts 21 de setembre, el tinent d’alcaldia de Presidència, Pere Soler, el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, Jose Gallardo, i la Comissionada per a l’Emergència climàtica, Alba Gordó, van presentar les instal·lacions i anunciat la posada en marxa d’una nova acció per promoure la mobilitat neta i saludable: la gratuïtat del bitllet senzill de bus urbà. La mesura, que compta amb la col·laboració de l’operadora Moventis, que assumirà part del cost de la iniciativa, pretén atraure nous usuaris i usuàries que habitualment fan ús del vehicle privat per fer desplaçaments dins el municipi. És per això que la gratuïtat només s'aplicarà als bitllets senzills amb l'emissió de tiquets gratuïts, mentre que quedaran exempts els títols de l’ATM, que es podran validar amb normalitat.


 

Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès

Relacionats

Article

L’objectiu és mapejar la contaminació al municipi, avaluar-ne l’evolució i reforçar amb dades objectives l’estratègia de l’Ajuntament per reduir la pol·lució.

Article

El tòtem, ubicat a la plaça Quatre Cantons, recull informació sobre la incidència de la ZBE i vol també sensibilitzar sobre la necessitat de reduir l’ús del vehicle.

Article

El seu horari d'estiu és de dilluns a diumenge, de 9 a 13 h i de 18 a 21 h, fins al 31 d'octubre. Com a novetat, el servei R-Bici estarà obert tot l'any, i els mesos de tardor i hivern obrirà de 9 a 16 h.

Butlletí