Projecte RECREA de Reciclatge Creatiu

Quan el reciclatge creatiu passa a ser una proposta educativa i ecològica
Font: Associació de Mestres Rosa Sensat
26/07/2012
Has vist l'estructura que fa uns mesos llueix a l'escala de l'edifici on està instal·lada l'Associació de Mestres Rosa Sensat? Està feta per un grup de mestres i voluntaris amb materials de reciclatge provinents del magatzem del projecte RECREA.

 

RECREA és un projecte que té com a finalitat el reciclatge creatiu de materials fora d'ús i que vol facilitar a les escoles, els tallers i altres entitats educatives recursos per a una activitat rica i transformadora, evitar el malbaratament d'objectes i posar a l'abast de mestres i professors noves possibilitats de comunicació i creativitat.

RECREA és també una proposta educativa, ecològica i econòmica que posa en relació el món de la cultura i de l'escola amb el món empresarial reciclant productes no perfectes, objectes inicialment sense valor de les empreses i del món artesanal, per posar-los a l'abast dels mestres i les escoles.

Els principals objectius que es pretenen aconseguir amb el projecte són:

- fomentar la cultura de la reutilització i el reciclatge,

- reduir la producció de residus,

- promoure la creació artísticocultural amb materials singulars,

- contribuir a la formació, la millora i l'actualització pedagògica dels professionals de l'educació i l'assessorament tècnic, artístic, estètic i pedagògic.

Al projecte RECREA s'hi poden adreçar tant empreses disposades a oferir material de recuperació per al magatzem, com mestres, educadors i artistes interessats a fer un procés de formació. Els tallers i els cursos de formació s'adrecen a mestres, educadors, pares i ciutadans, és a dir, a tota persona interessada a treure partit de les potencialitats educatives dels materials de reciclatge, per buscar i descobrir, amb creativitat, nous usos i noves vides d'aquests materials.

Si vols participar en aquesta iniciativa o saber-ne més, pots enviar un correu electrònic a recrea@rosasensat.org.

 

 

 

Relacionats

Article

Vic camina cap a una ciutat pacificada, amb velocitat màxima a 30 km/h, on es prioritzen les persones i els desplaçaments saludables.

Article

El programa «Granollers entra en Simbiosi» ha resultat guanyador nacional del Premis Europeus a la Promoció Empresarial 2020 en la categoria de suport al desenvolupament dels mercats verds i l’eficiència en els recursos. Aquest premi ha valorat el treball per promocionar l’economia circular a la indústria, afavorint la sostenibilitat, la competitivitat i la col·laboració entre el teixit industrial granollerí.

Article

El segell 'Reduzco' considera el centre d'impressió 3D de Sant Cugat 'un dels edificis més respectuosos amb el medi ambient'

Butlletí