La comunitat "Fet a mà" del Prat de Llobregat presenta les seves creacions a la Desfilada Reciclada

27/06/2023 - 10:00

Una proposta organitzada pel Ribera, amb la col·laboració de la Fundació Rubricatus i del grup "A tota màquina".

El passat divendres 9 de juny, va tenir lloc la Plaça Sant Jordi la "Desfilada Reciclada", una proposta per promoure el reciclatge tèxtil, l'upcycling i la moda sostenible. La idea va sorgir del grup de costura "A tota màquina" promogut per Acció Social, que habitualment ja utilitza teles reciclades per a fer les seves creacions al centre cívic.  El Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, que també treballa en aquesta línia, es va encarregar de l'organització de l'esdeveniment amb el suport d'Acció Social i de la Fundació Rubricatus.

Les models que van desfilar, més d'una vintena, participen activament dels espais de pràctica "Fet a mà" del Ribera o de projectes impulsats per altres entitats i grup del territori com Amics Pota Blava, Fundació Rubricatus o el Grup de Dones Romí Sastipen. També vàrem comptar amb participants dels diferents projectes "Fet a mà" que s'organitzen des de l'Associació de Veïns i Veïnes del Nucli Antic.


"Fet a mà" i reciclatge tèxtil

La majoria de les peces i complements que les models van lluir a la passarel·la, estaven confeccionades per elles mateixes, o per altres participants dels espais de pràctica "Fet a mà" del Centre Cívic o que van aportar altres entitats que conviuen a l'equipament com l'Associació de Puntaires del Prat. La Fundació Formació i Treball, també va cedir algunes peces per aquesta desfilada, que van gaudir més d'un centenar de persones, del projecte "Roba Amiga" que també aposta pel reciclatge tèxtil.

Totes les creacions tenien en comú que estaven fetes amb materials reciclats (restes de texans, cortines, cobertors de llit, peces en desús, etc.) amb la finalitat de donar una segona vida a la roba, contribuint així a reduir els residus tèxtils, que és l'objectiu que compartim amb les promotores d'aquesta desfilada, el grup de costura "A tota màquina" i l'entitat col·laborada, la Fundació Rubricatus, en el marc del seu projecte "Recosir" que aprofita l'excedent tèxtil per integrar persones amb discapacitat intel·lectual en una acció d'economia circular transformant aquests teixits en roses, bosses, o altres materials.

Aquesta ha estat una experiència molt enriquidora per a totes, un exemple de les possibilitats del reciclatge tèxtil domèstic, i un projecte col·laboratiu fruit de les ganes de totes les persones que han participat, sigui desfilant, creant o organitzant.
 


 

Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat

Relacionats

Article

Amb l'objectiu d'apropar la deixalleria municipal a cada barri, per fomentar la recollida de residus especials.

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Article

Les minideixalleries mòbils que s’apropen als barris ara contaminen menys. S'ha substituït el vehicle del servei per un d’elèctric, que se suma al vehicle de gas que fa servir des de la tardor l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Butlletí