Exposició 'shhh...'

Una exposició que visualitza la contaminació acústica de Barcelona
22/04/2023 - 17:22

Estudiants del Màster en Data Design de l'Escola Elisava mostren a l'exposició 'shhh...' el seu projecte del mateix nom, que s'estructura al voltant de dades inèdites sobre el conflicte de la contaminació acústica a Barcelona.

Els estudiants han desenvolupat aquest treball en el marc del curs “Dades per al bé comú”, dirigit per l'arquitecta i la comissària d'exposicions Olga Subirós, amb la col·laboració de l'agència d'urbanisme 300.000 km/s. L'exposició s'emmarca al Festival Model 2023, al festival d'arquitectures de Barcelona, com a espai de reflexió i celebració.

'shhh...' és una experiència multisensorial que convida els visitants a la reflexió i al debat públic per poder reclamar polítiques públiques que permetin un entorn acústic saludable. Les dades recollides al projecte es presenten en diferents formats audiovisuals, sonors i gràfics, com els gràfics radar o instal·lacions sonores. Tots s'han obtingut de la xarxa de l'Ajuntament de Barcelona i de les denúncies dels ciutadans davant de la Guàrdia Urbana per l'excés de soroll.

Amb l'objectiu d'apropar els coneixements sobre la contaminació acústica als ciutadans, l'exposició cerca un esperit més crític a la ciutadania amb dades de l'any 2022 dels nivells sonors a Barcelona. L´exposició s´inaugura el 20 d´abril i es podrà visitar fins al 9 de juny a la sala Àgora d´Elisava.

Elisava-Shhh: Barcelona Noise Complaints, 2018-2022, E.Ortiz, J.Pérez.

 

Crèdits

Estudiants Màster en Data Design: Natalia Lin Blay (Spain), Andrew Di Leo (Canada), Manuel Antonio Ortiz (Spain), Enrique Peralta (Peru), John Sebastian Pérez (Colombia), and Debbie Zamd (USA), Judit Zanelli (Peru).

Olga Subirós 300.000 Km/s

Assessors: Eixample Respira, ISGlobal, Marc Sardà (dissenyador de so).

Elisava-Shhh, Barcelona Soundmeters 2022, Judit Anheli.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la ciutadania, just per darrere de la contaminació de l’aire.

Acte
20/04/2023 - 09:00
Elisava (La Rambla, 30-32) Sala Ágora (1a planta)
Article

Els districtes de Ciutat Vella i Sants-Montjuïc de Barcelona acullen la primera edició de la campanya "Frenem el soroll" d'enguany.

Butlletí