“Ens ho mengem tot”. Com calculem el malbaratament alimentari?

Ajuntament de Barcelona. Escoles + Sostenibles
24/05/2016 - 18:47

El programa “Ens ho mengem tot” estrena aquest mes un audiovisual per aprendre a calcular els aliments que es llencen als menjadors escolars.

 

Ens Ho Mengem Tot. Com calculem el malbaratament alimentari? from Barcelona Escoles + Sostenibles on Vimeo.

 

Cada mes els centres participants al programa “Ens ho mengem tot” analitzen el malbaratament d’un aliment. Des del mes de gener fins ara s’ha analitzat: la poma, l’arròs amb tomàquet i la mongeta seca. Per facilitar aquesta tasca d’anàlisi estrenen un vídeo explicatiu on es visualitzen tots els passos a seguir en aquest procés:

Pas 1. Pesem l’aliment servit
Pas 2. Gaudim del dinar
Pas 3. Pesem l’aliment que llencem
Pas 4. Fem els càlculs
Pas 5. Ho fem saber

El vídeo s’ha estrenat durant aquest mes d'abril en què els centres han analitzat el peix al forn. Entre totes les escoles s’han servit 509 kg dels quals se n’han malbaratat 38 kg, és a dir, el 2,07 % del total. Aquest ha estat l’aliment amb un percentatge de malbaratament alimentari més baix de tots els estudiats fins ara. Es preten que el vídeo sigui un bon recurs per a tots els centres per a entendre la metodologia que es segueix al projecte.


Categories: 

Relacionats

Article

Mercabarna torna a convocar els Premis Paco Muñoz per destacar les iniciatives més rellevants sobre l'aprofitament d'aliments. Els premis van dirigits a productors, empreses majoristes, detallistes, emprenedors, cooperatives i entitats de caràcter social que hagin implantat projectes de reducció del malbaratament d'aliments

Article
Recomanació per Sant Jordi 2023

Terra d’aprenentatges Dotze belles històries de l’Agroecologia escolar a Catalunya és un recull que ens permet conèixer, des de la dimensió educativa, iniciatives productives alimentàries a Catalunya.

Butlletí