“Ens ho mengem tot”. Com calculem el malbaratament alimentari?

Ajuntament de Barcelona. Escoles + Sostenibles
24/05/2016 - 18:47

El programa “Ens ho mengem tot” estrena aquest mes un audiovisual per aprendre a calcular els aliments que es llencen als menjadors escolars.

 

Ens Ho Mengem Tot. Com calculem el malbaratament alimentari? from Barcelona Escoles + Sostenibles on Vimeo.

 

Cada mes els centres participants al programa “Ens ho mengem tot” analitzen el malbaratament d’un aliment. Des del mes de gener fins ara s’ha analitzat: la poma, l’arròs amb tomàquet i la mongeta seca. Per facilitar aquesta tasca d’anàlisi estrenen un vídeo explicatiu on es visualitzen tots els passos a seguir en aquest procés:

Pas 1. Pesem l’aliment servit
Pas 2. Gaudim del dinar
Pas 3. Pesem l’aliment que llencem
Pas 4. Fem els càlculs
Pas 5. Ho fem saber

El vídeo s’ha estrenat durant aquest mes d'abril en què els centres han analitzat el peix al forn. Entre totes les escoles s’han servit 509 kg dels quals se n’han malbaratat 38 kg, és a dir, el 2,07 % del total. Aquest ha estat l’aliment amb un percentatge de malbaratament alimentari més baix de tots els estudiats fins ara. Es preten que el vídeo sigui un bon recurs per a tots els centres per a entendre la metodologia que es segueix al projecte.


Categories: 

Relacionats

Article

A Catalunya es malbaraten més de 260.000 tones d’aliments a l’any, mentre que el 22 % de la població catalana viu sota el llindar de la pobresa. Amb el menjar que es llença durant un any es podrien alimentar 500.000 persones. La Generalitat, mitjançant l'Agència de Residus de Catalunya, ha elaborat el Pla d’acció per a la prevenció del malbaratament alimentari de Catalunya (2019-2020), que inclou un seguit de recomanacions per educar els nens a fer un consum responsable i no malbaratar aliments.

Article

Saps quant menjar es llença al món? Has pensat mai quines conseqüències té aquest problema? I tu, què faries per fer-hi front? L'organització Espigoladors busca infants i joves amb idees originals i ganes de transformar el món. Si tens entre 6 i 17 anys participa al Premi #elmenjarnoesllença i sigues part de la solució!

Article

Els Premis Mercabarna-Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari estan concebuts per promoure i reconèixer les iniciatives que es duen a terme per lluitar contra el malbaratament alimentari en l'esglaó de la producció i de la distribució de la cadena alimentària.

Butlletí