DIA INTERNACIONAL DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE LA PÈRDUA I EL MALBARATAMENT D'ALIMENTS

divendres, 29 setembre, 2023 - 00:00 a 23:59


Enguany es celebra la segona edició del Dia internacional de conscienciació sobre la pèrdua i el malbaratament d’aliments. La pandèmia de la COVID-19 ha provocat un despertar mundial sobre la necessitat de transformar i reequilibrar la manera de produir i consumir els nostres aliments.

Reduir les pèrdues i els residus d’aliments és essencial en un món on el nombre de persones afectades per la fam ha anat augmentant lentament des del 2014. Es perden i malgasten tones i tones d’aliments comestibles cada dia. La pèrdua i el malbaratament d'aliments també exerceixen una pressió innecessària sobre la base de recursos naturals i sobre el medi ambient. Aquest fet provoca l'esgotament de la base de recursos naturals i genera gasos d'efecte hivernacle.

Web de la FAO

Web de la Generalitat de Catalunya

Campanya Som Gent de Profit


 

Categories: 
Agricultura
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

Des de l'arribada de 'Too Good To Go', ja són 38 comerços adherits que venen paquets d'aliments a un preu reduït que si no es llançarien a la brossa

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima posa en marxa 8 accions per fer front al malbaratament alimentari

Article

S'ha celebrat la 3a Edició dels Premis Rezero Balears, uns guardons que posen de manifest el poder transformador de les actuacions de prevenció de residus impulsades a Balears a l’hora que puguin servir d’inspiració per a altres iniciatives.

Butlletí