DIA INTERNACIONAL DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE LA PÈRDUA I EL MALBARATAMENT D'ALIMENTS

dimecres, 29 setembre, 2021

Enguany es celebra la primera edició del Dia internacional de conscienciació sobre la pèrdua i el malbaratament d’aliments. També arriba durant la pandèmia mundial de la COVID-19, que ha provocat un despertar mundial sobre la necessitat de transformar i reequilibrar la manera de produir i consumir els nostres aliments.

Reduir les pèrdues i els residus d’aliments és essencial en un món on el nombre de persones afectades per la fam ha anat augmentant lentament des del 2014 i es perden i / o malgasten tones i tones d’aliments comestibles cada dia. La pèrdua i el malbaratament d'aliments també exerceixen una pressió innecessària sobre la base de recursos naturals i sobre el medi ambient. Aquest fet provoca l'esgotament de la base de recursos naturals i genera gasos d'efecte hivernacle.

Llegiu-ne més i descobriu què podeu fer. Preneu mesures, inicieu alguna cosa. Atureu la pèrdua i el malbaratament d'aliments. Per a la gent. Pel planeta.

Web de la FAO

Web de la Generalitat de Catalunya

Campanya Som Gent de Profit


 

Categories: 
Agricultura
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Article

 

Reduïm residus a la cuina!! Al vídeo, de l'Ajuntament de Girona,  hi podreu veure estris per fregar, idees per fer-vos el sabó, per conservar aliments sense fer ús del film... Tots els productes que veureu al vídeo els podreu trobar tots a comerços de Girona.

Article

La campanya No llencis el menjar, impulsada des de la regidoria de Medi Ambient i el Centre Tecnològic Leitat, s’ha reprès aquesta setmana amb noves visites als comerços locals. 8 establiments del centre del municipi s’han sumat al projecte ja en són 36 els que fan costat a l’Ajuntament de Vilanova del Camí per avançar en la reducció del malbaratament alimentari.

Butlletí