DIA INTERNACIONAL DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE LA PÈRDUA I EL MALBARATAMENT D'ALIMENTS

dimecres, 29 setembre, 2021 - 00:00 a 23:59

Enguany es celebra la primera edició del Dia internacional de conscienciació sobre la pèrdua i el malbaratament d’aliments. També arriba durant la pandèmia mundial de la COVID-19, que ha provocat un despertar mundial sobre la necessitat de transformar i reequilibrar la manera de produir i consumir els nostres aliments.

Reduir les pèrdues i els residus d’aliments és essencial en un món on el nombre de persones afectades per la fam ha anat augmentant lentament des del 2014 i es perden i / o malgasten tones i tones d’aliments comestibles cada dia. La pèrdua i el malbaratament d'aliments també exerceixen una pressió innecessària sobre la base de recursos naturals i sobre el medi ambient. Aquest fet provoca l'esgotament de la base de recursos naturals i genera gasos d'efecte hivernacle.

Llegiu-ne més i descobriu què podeu fer. Preneu mesures, inicieu alguna cosa. Atureu la pèrdua i el malbaratament d'aliments. Per a la gent. Pel planeta.

Web de la FAO

Web de la Generalitat de Catalunya

Campanya Som Gent de Profit


 

Categories: 
Agricultura
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

Mercabarna convoca la segona edició dels Premis Mercabarna Paco Muñoz amb la finalitat de promoure i reconèixer iniciatives realitzades a Catalunya en favor de la lluita contra el malbaratament alimentari i l’aprofitament d'aliments amb impacte econòmic, social i/o mediambiental en els diferents esglaons de la cadena agroalimentària.

Acte
31/05/2021 - 19:00
Activitat virtual
Notícia

Alumnes, mestres i pares ofereixen idees per evitar el malbaratament alimentari en una publicació que també té el suport del grup de restauradors Forquilla Badalona

Butlletí