En marxa la recollida específica de residus a les residències de gent gran, al Vallès Occidental

Font: Terrassadigital.cat

02/04/2020 - 13:09

La recollida es fa en dos camions que recorren la comarca, de dilluns a dissabte, de 7h a 14:30h. L’empresa  avisa a la residència i el personal ha de treure les bosses ben lligades al carrer  i posar-les al contenidor que porten els operaris, sense que aquests hagin de manipular-les. Si tenen un contenidor propi, l’han de treure fins el punt acordat.

 

Aquests residus, que es qualifiquen com a resta, no es tracten al Centre de Tractament de Residus (CTR-Vallès) sinó que van directament a l’abocador sense manipular-los tampoc en aquesta instal·lació.

El president de Residus Vallès, Nil López, ha assegurat que “aquesta iniciativa dona un servei als ajuntaments i compleix l’ordre del Ministeri de Sanitat  i  les directrius de l’Agència de Residus de Catalunya. Dona un servei eficaç a les residències de gent gran i resol una de les preocupacions que els municipis tenen en aquests moments de crisi sanitària”.

L’Ordre del Ministeri de Sanitat de 22 de març estableix recollides diferenciades de les bosses procedents de centres o llocs on pugui haver un elevat nivell d’infectats per Covid-19, com residències de gent gran. En aquest cas es preveu que aquests residus no es manipulin en cap moment i que es destinin a abocador o incineració.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Aquest sistema evita la impressió de materials en paper i els substitueix per un format digital que els informadors i informadores entreguen a la ciutadania mitjançant la tecnologia sense fil del seus dispositius.

Article

El programa «Granollers entra en Simbiosi» ha resultat guanyador nacional del Premis Europeus a la Promoció Empresarial 2020 en la categoria de suport al desenvolupament dels mercats verds i l’eficiència en els recursos. Aquest premi ha valorat el treball per promocionar l’economia circular a la indústria, afavorint la sostenibilitat, la competitivitat i la col·laboració entre el teixit industrial granollerí.

Article
L'embarcació de recollida de residus davant de Sitges

L'embarcació de recollida de residus davant de Sitges

L'embarcació habilitada per l'Ajuntament de Sitges per netejar el litoral del municipi ha recollit 1.130 litres cúbics de residus, uns 72 quilos, entre l'1 de juliol i el 8 d'agost. La darrera setmana de juliol és quan més residus es van recollir amb una mitjana de 100 litres cúbics diaris. Entre els objectes més habituals hi ha ampolles, llaunes, bosses, residus orgànics i, en les darreres setmanes, s’ha detectat també un augment de mascaretes i guants. L'objectiu de la recollida és evitar la descomposició del material en partícules més petites i difícils de recollir que es podrien convertir en aliment per a diferents espècies, al mateix temps que evita que els residus derivin a la costa i acabin embossats als espigons o la sorra.

Butlletí