En marxa la recollida específica de residus a les residències de gent gran, al Vallès Occidental

Font: Terrassadigital.cat

02/04/2020 - 13:09

La recollida es fa en dos camions que recorren la comarca, de dilluns a dissabte, de 7h a 14:30h. L’empresa  avisa a la residència i el personal ha de treure les bosses ben lligades al carrer  i posar-les al contenidor que porten els operaris, sense que aquests hagin de manipular-les. Si tenen un contenidor propi, l’han de treure fins el punt acordat.

 

Aquests residus, que es qualifiquen com a resta, no es tracten al Centre de Tractament de Residus (CTR-Vallès) sinó que van directament a l’abocador sense manipular-los tampoc en aquesta instal·lació.

El president de Residus Vallès, Nil López, ha assegurat que “aquesta iniciativa dona un servei als ajuntaments i compleix l’ordre del Ministeri de Sanitat  i  les directrius de l’Agència de Residus de Catalunya. Dona un servei eficaç a les residències de gent gran i resol una de les preocupacions que els municipis tenen en aquests moments de crisi sanitària”.

L’Ordre del Ministeri de Sanitat de 22 de març estableix recollides diferenciades de les bosses procedents de centres o llocs on pugui haver un elevat nivell d’infectats per Covid-19, com residències de gent gran. En aquest cas es preveu que aquests residus no es manipulin en cap moment i que es destinin a abocador o incineració.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Terrassa posa en marxa una campanya de sensibilització sobre la recollida de matèria orgànica amb l'eslògan "És molt fàcil! Si es menja… a l'orgànica!".

Article

La producció de residus cau un 3% amb el confinament però creix el consum a les llars a les dues comarques ebrenques.

Article

El Pallars Sobirà té una elevada dispersió de pobles de petites dimensions, on la forma de gestió de les restes de menjar és el compostatge als pobles.

Butlletí