Terrassa s'adhereix al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat

18/04/2024 - 09:00

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

En el marc del ple ordinari municipal de març, l'Ajuntament ha ratificat la seva voluntat de promoure i continuar avançant en la utilització estratègica de la compra i contractació pública com a instrument per a la consecució de les polítiques públiques amb més impacte social, el desenvolupament sostenible i el respecte al medi ambient. La formalització es realitza amb la signatura del formulari d'adhesió i no representa cap despesa econòmica per l'Ajuntament.

Des de l'equip de govern aquesta adhesió representa un pas fonamental en la consolidació d'una administració local compromesa amb el desenvolupament sostenible i la promoció de valors social i considera que és una eina eficaç i eficient per millorar l'acció de govern incorporant criteris responsables i sostenibles a la contractació i compra pública així com estimulant el teixit econòmic local i de l'economia social.

Ja fa temps que l'Ajuntament, de la mà dels serveis de contractació i d'emprenedoria i economia social, treballa cap a la compra i contractació pública responsable, amb diferents accions i introduint clàusules, que han de permetre fomentar que les empreses proveïdores treballin amb criteris que millorin el seu impacte social ambiental, i de bon govern.

Amb l'adhesió que s'ha formalitzat avui al ple, el Consistori desenvoluparà les actuacions que figuren en aquest pla d'acció, com per exemple incorporant clàusules ambientals, que des de l'Ajuntament ja s'introduïen en l'àmbit a la majoria de contractes.

En aquesta adhesió s'han incorporat a la feina que ja es realitza per part del servei de Contractació i Emprenedoria i Economia Social, el servei de Medi Ambient, demostrant el compromís transversal de l'Ajuntament amb la promoció de pràctiques sostenibles en tots els àmbits de la seva actuació.

El Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-25 té per objectiu incrementar i millorar l'ambientalització dels contractes públics fomentant la contractació que sigui ambientalment sostenible; incorporant l'economia circular en la compra pública, així com sensibilitzar i formar el personal públic sobre aquesta matèria. Es considera que és una eina de promoció de polítiques públiques de protecció del medi ambient, ja que, amb un consum i una producció responsables, es contribueix a fer la transició cap a una economia circular i neutral en emissions de CO₂, consolidant així el compromís de l´Ajuntament de Terrassa amb un futur més social, verd i equitatiu per a tota la ciutadania.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalTerrassa

Relacionats

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Notícia

Nadal és un moment en què hi ha un fort augment del consum, tant en la compra de regals, menjar com begudes o elements ornamentals. També es generen més residus, hi ha més desplaçaments i es poden desencadenar despeses energètiques. 

Butlletí