El servei de gestió energètica compartida que promou Granollers Mercat va permetre estalviar a les empreses més de 80.000 euros el 2020

20/01/2022 - 10:39

El servei de gestió energètica compartida és una iniciativa publicoprivada promoguda des de Granollers Mercat amb el suport de les associacions d’empresaris dels polígons industrials de Granollers. Aquest servei proposa la incorporació de la gestió energètica eficient en el dia a dia de l’activitat empresarial, millorant així la seva competitivitat. A través d’aquest servei les empreses tenen l’oportunitat d’aplicar mesures per reduir el consum i el cost energètic, l’impacte que generen al medi ambient i treballar per a la implementació de projectes de generació d’energia renovable.

En l’edició 2019-2020 del projecte van participar 14 empreses dels polígons industrials de Granollers (Congost, Jordi Camp, Coll de la Manya i Font del Ràdium): Amcor Flexibles España SL, Velutex Flock SA, Aluminera Extrusion SA, Plasticband SA, Cosmo International Fragrances SL, Pfisterer Upresa SA, Lacteos del Vallès SA, Proalan SA, Ceisa Solutions SA, Clar Carton SA, entre d’altres.

Les empreses participants en aquesta iniciativa van disposar de l'assessorament d’un expert en energia durant un període de 6 mesos. A més d’un servei remot i permanent que permet a l’empresa fer un seguiment del consum i de la facturació. Opcionalment, l’empresa pot ampliar l'assessorament amb una visita mensual a la planta per detectar i implementar punts de millora.

Els resultats obtinguts en l’edició 2019-2020:

Resultats globals

Reducció assolida en consum (kWh)

42.420 kWh

Potencial de reducció de consum (kWh/any)

667.816 kWh/any

Estalvi assolit (€)

81.269 €

Potencial d’estalvi anual (€/any)

88.186 €/any

Estalvi d’emissions assolit (Tn CO₂/any)

10,2 Tn CO2/any

Potencial d’estalvi emissions
(Tn CO₂/any)

160,9 Tn CO2/any

 

Majoritàriament, aquestes millores es van aconseguir mitjançant l'adequació dels contractes d’energia, la revisió dels processos productius (millores de calderes, circuits tèrmics o d’aire comprimit), el control de la climatització i la il·luminació, i la implementació d’aïllaments tèrmics. Destacar també, l’avaluació i la implementació de sistemes de generació d’energia solar fotovoltaica per autoconsum.

Pròximament, està previst el recull i l’anàlisi de les dades obtingudes en el 2021 i la convocatòria d’una nova edició, que a més estarà lligada a la possible creació d’una comunitat energètica en els polígons industrials de Granollers. Aquesta comunitat energètica facilitaria la implementació de projectes col·laboratius, de sistemes d’autoconsum compartit o d’altres iniciatives com la compra agregada d’energia.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Notícia

Un espai on s'han compartit experiències cap a la sostenibilitat i les energies verdes i renovables

Article

Els quatre equipaments municipals que han participat en la Marató durant un mes han aconseguit un estalvi d’emissions de 7.808 kgCO2eq

Article
 

S’inicien les obres d’instal·lació de les primeres plaques solars del projecte Mollet Solar a l’Escola Can Besora. 

 

Butlletí