El projecte BioVO rep el premi Talent 2024 en Transició Energètica

22/02/2024 - 09:00

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

El projecte BioVO, impulsat conjuntament pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental i el Consorci Besòs Tordera, ha rebut aquest dimarts el Premi Talent 2024 en Transició Energètica de la Fundació Impulsa Talentum. El lliurament s’ha fet en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via.

El projecte BioVO consisteix en la transformació del biogàs excedentari de la planta de digestió anaeròbica i de compostatge, gestionada pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, i de l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de Granollers, gestionada pel Consorci Besòs Tordera, en biometà, un gas renovable que, des de l'estiu passat, s'injecta a la xarxa de gas natural.

Per fer aquest procés, l'any passat es va construir una planta d'upgrading, de 620 metres quadrats, on es neteja i purifica el biogàs mitjançant la tecnologia de membranes, que compta amb un gasòmetre amb capacitat per a 1.000 metres cúbics i un mòdul d'injecció de biometà a la xarxa de gas natural.

A més, el projecte BioVO està preparat per assumir l'ampliació de la planta de tractament de la matèria orgànica prevista per als pròxims anys i amb el futur tractament dels fangs que generen 23 de les 27 estacions depuradores del sistema Besòs Tordera que actualment no es transformen en biogàs. De fet, l'EDAR té previst passar dels dos digestors actuals a quatre.

L'objectiu de la instal·lació és optimitzar la gestió de residus orgànics provinents de la recollida selectiva i els fangs de depuradora, i la proximitat entre la planta de digestió anaeròbica i de compostatge i de l'estació depuradora d'aigües residuals amb el punt d'injecció del biometà permet aprofitar al màxim els recursos generats i disminuir alhora l'empremta a l'atmosfera de carboni.

 


 

Municipis: 
Vallès OrientalGranollers
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El municipi cobreix ja el 75 % dels consums de calor dels edificis municipals amb biomassa, i enguany preveu arribar al 100 %.

Article
Informació per a comunitats energètiques

El Consell Comarcal del Vallès Oriental posa en marxa un servei d’assessorament energètic per a empreses. Està dirigit a petites i mitjanes empreses dels polígons de la comarca.

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Butlletí