El 60 % dels ciutadans de Barcelona està insatisfet amb la contaminació i el soroll

Font: Betevé

31/10/2020 - 23:10

Una enquesta de la Comissió Europea realitzada a més de 80 centres urbans també assenyala que només un 20 % dels barcelonins creu que la qualitat de vida ha augmentat

Gairebé el 60 % dels ciutadans a Barcelona està insatisfet amb la qualitat de l’aire i el soroll, segons una enquesta de la Comissió Europea realitzada a més de 80 centres urbans de la Unió Europea. Si bé un 90 % dels enquestats diuen estar a gust vivint a la Ciutat Comtal, només un 20 % creu que la qualitat de vida ha augmentat en els últims cinc anys.

A més del descontentament per la contaminació i el soroll, un 80 % dels barcelonins no veu fàcil trobar un lloc de treball a la capital catalana. De fet, Barcelona està entre les ciutats europees analitzades on els residents veuen amb més preocupació el mercat de treball. Segueix la tendència als centres urbans del sud d’Europa, on només una de cada cinc persones veu fàcil trobar feina, mentre que a localitats del nord com Praga, Munic o Oslo en són set de cada deu.

Per contra, els ciutadans de Barcelona aproven la qualitat de la cultura, la confiança entre veïns i la tolerància envers el col·lectiu LGTBI. El 80 % dels enquestats està satisfet amb els equipaments culturals de la ciutat, una percepció per sobre de la mitjana al sud d’Europa i més en línia dels nòrdics. Més del 90 % dels enquestats pensa que Barcelona és una bona ciutat per al col·lectiu LGTBI.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia

Com a mesura prèvia per recollir dades actualitzades, s’instal·laran 8 nous sonòmetres que se sumen als 30 actius i es convocarà la Taula de Soroll del districte

Notícia

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat l’Informe anual de qualitat de l’aire a Barcelona per l’any 2022.

Notícia

El soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la ciutadania, just per darrere de la contaminació de l’aire.

Butlletí