Barcelona tindrà taxi electric

Nissan fabricarà a la Zona Franca el primer taxi elèctric de Barcelona
Font: Ajuntament de Barcelona
12/09/2013
El Saló Internacional de l'Automòbil de Frankfurt ha estat l'escenari escollit per Nissan per presentar el nou model de vehicle elèctric que es convertirà en el primer taxi 100% elèctric que circularà per Barcelona. Es tracta de l'e-NV200, que es fabricarà a partir del maig de l'any vinent a la Zona Franca i es distribuirà per tot el món.

En el marc d'aquest saló automobilístic, l'Ajuntament de Barcelona i Nissan han signat un acord de col·laboració per promocionar el vehicle elèctric, i en concret el taxi, per introduir aquest sistema també en el transport públic. És evident que això a la ciutat suposarà una gran millora ambiental i sobretot sobre l'impacte en la salut respiratòria. 

En una roda de premsa celebrada conjuntament amb el vicepresident executiu de la marca, Andy Palmer, l'alcalde Xavier Trias ha afirmat: "Avui presentem un model vehicle, per a taxi i també com a furgoneta de transport de mercaderies de distribució del darrer quilòmetre per a la ciutat, però és molt important perquè ajudarà a disminuir la contaminació". Com ha assenyalat Trias, la implantació del vehicle elèctric en el sector del taxi i la distribució urbana de mercaderies contribuirà a que Barcelona sigui coneguda al món com una ciutat pionera en aquest àmbit.  


La producció d'aquest nou model elèctric suposarà una inversió de 100 milions d'euros i la creació d'uns 700 llocs de treball a la planta de Barcelona. Se'n fabricaran al voltant de 20.000 unitats anuals i es distribuirà per tot el món.

L'acord entre Nissan i l'Ajuntament estableix que s'instal·larà la infraestructura de càrrega necessària a Barcelona i l'àrea metropolitana. L'empresa automobilística ubicarà 20 equips de càrrega ràpida amb els quals es podrà carregar qualsevol vehicle elèctric en molt poc temps: en mitja hora es carregarà fins al 80% de la bateria.

Xavier Trias ha insistit que la capital catalana pretén convertir-se en un referent de les noves tecnologies i de la mobilitat sostenible.Etiquetes: 

Relacionats

Article

El pròxim mes de setembre es posarà en marxa el projecte SAVE THE HOMES per a facilitar als ciutadans i ciutadanes de València una sèrie de millores en el confort dels seus habitatges a través de la seua rehabilitació energètica. Per a dur-ho a terme s'ha constituït de manera estratègica un consorci conformat per l'Ajuntament de València, mitjançant l'Oficina de l'Energia; el Consell General de Col·legis d'Administradors de Finques de la Comunitat Valenciana i la Generalitat Valenciana, via la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE). El projecte tindrà una duració de 3 anys i comptarà amb un finançament europeu de prop d’1,6 milions d'euros. 11 socis de quatre països europeus estaran involucrats.

Article

Els treballs, emmarcats en el conveni de custòdia fluvial, han consistit  en l’aplicació de tècniques de bioenginyeria, com el deflector Krainer, en col·laboració amb alumnes de l’INS Castellar de Paisatgisme i Medi Rural, així com altres actuacions complementàries com  la retirada de deixalles, l’eliminació d’espècies vegetals invasores (principalment la canya americana i la Cortaderia selloana), i la plantació d’espècies vegetals autòctones emprantfeixina viva, entre d’altres.

Article

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i el regidor d’Agricultura i d’Emergència Climàtica, Alejandro Ramon, han visitat els dos ruscos ubicats al sostre de l’edifici municipal Punt de Ganxo a la Plaça de l’Almoina. Campillo ha destacat que “esta estratègia d’apicultura urbana forma part de la política impulsada pel govern de Joan Ribó per promoure la biodiversitat de València”.

Butlletí