Barcelona tindrà taxi electric

Nissan fabricarà a la Zona Franca el primer taxi elèctric de Barcelona
Font: Ajuntament de Barcelona
12/09/2013 - 00:00
El Saló Internacional de l'Automòbil de Frankfurt ha estat l'escenari escollit per Nissan per presentar el nou model de vehicle elèctric que es convertirà en el primer taxi 100% elèctric que circularà per Barcelona. Es tracta de l'e-NV200, que es fabricarà a partir del maig de l'any vinent a la Zona Franca i es distribuirà per tot el món.

En el marc d'aquest saló automobilístic, l'Ajuntament de Barcelona i Nissan han signat un acord de col·laboració per promocionar el vehicle elèctric, i en concret el taxi, per introduir aquest sistema també en el transport públic. És evident que això a la ciutat suposarà una gran millora ambiental i sobretot sobre l'impacte en la salut respiratòria. 

En una roda de premsa celebrada conjuntament amb el vicepresident executiu de la marca, Andy Palmer, l'alcalde Xavier Trias ha afirmat: "Avui presentem un model vehicle, per a taxi i també com a furgoneta de transport de mercaderies de distribució del darrer quilòmetre per a la ciutat, però és molt important perquè ajudarà a disminuir la contaminació". Com ha assenyalat Trias, la implantació del vehicle elèctric en el sector del taxi i la distribució urbana de mercaderies contribuirà a que Barcelona sigui coneguda al món com una ciutat pionera en aquest àmbit.  


La producció d'aquest nou model elèctric suposarà una inversió de 100 milions d'euros i la creació d'uns 700 llocs de treball a la planta de Barcelona. Se'n fabricaran al voltant de 20.000 unitats anuals i es distribuirà per tot el món.

L'acord entre Nissan i l'Ajuntament estableix que s'instal·larà la infraestructura de càrrega necessària a Barcelona i l'àrea metropolitana. L'empresa automobilística ubicarà 20 equips de càrrega ràpida amb els quals es podrà carregar qualsevol vehicle elèctric en molt poc temps: en mitja hora es carregarà fins al 80% de la bateria.

Xavier Trias ha insistit que la capital catalana pretén convertir-se en un referent de les noves tecnologies i de la mobilitat sostenible.



Etiquetes: 

Relacionats

Article

Aquests premis destaquen les contractacions i els procediments de licitació més sostenibles, circulars i innovadors a nivell europeu

Article

Aigües de Reus ha presentat aquest dimarts, 12 de març el nou projecte de recuperació de la Bassa Nova, a l’entorn del passeig de la Boca de la Mina, que en breu es posarà a exposició pública i posteriorment es traurà a licitació per segon cop després que un primer concurs quedés desert a principi de 2023

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Butlletí