65 milions per a projectes europeus innovadors d’energia i mobilitat

Aquesta és la dotació del Programa "Intelligent Energy Europe", una de les oportunitats que ofereix Europa als projectes del món local.
Font: Diputació de Barcelona
27/01/2013 - 00:00

Gràcies a "Intelligent Energy Europe", projectes com el d'Euronet 50/50 d'estalvi d'energia a les escoles, promogut per la Diputació de Barcelona, s'han fet realitat. Aquests i altres exemples són els que s'han explicat a la presentació de la nova convocatòria del programa europeu què finança projectes innovadors en matèria energètica, les energies renovables i el transport sostenible.

Durant la jornada, organitzada per la Diputació de Barcelona el passat 25 de gener, a través de la Direcció de Relacions Internacionals, i l'ICAEN; s'han explicat les prioritats i característiques de la convocatòria i s'han resolt dubtes sobre la mateixa.

Aquesta convocatòria, la setena, del Programa Energia Intel·ligent per a Europa 2007-2013 es va publicar el passat 13 de desembre i romandrà oberta fins al 8 de maig de 2013. Compta amb un pressupost de 65 MEUR per a projectes transnacionals i serà l'última del període de programació 2007-2013.

El diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació, Joan Puigdollers, ha recordat als assistents que "el canvi climàtic passa necessàriament per un canvi energètic i Europa entén els temes energètics com un element transversal de les polítiques europees". Finalment, ha volgut recordar que aquesta jornada s'emmarca dins la tasca informativa que es du a terme des de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona per tal de donar a conèixer les oportunitats que ofereix Europa als projectes del món local.

Array
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Durant l’any 2023, els pescadors catalans de les confraries de Tarragona, Barcelona i Girona van retirar del mar un volum de més de 120 mil litres de deixalles, l’equivalent a 18 camions cisterna d’aigua. Aquesta xifra representa la retirada de 50.000 litres més d’escombraries, set camions cisterna més, respecte de l’any 2022. L’increment de residus recollit respon a un increment de participació.

Butlletí