3.307.905.000 = població urbana mundial en el 2012

L'any 2050, dues de cada tres persones viuran en ciutats
Redacció
01/06/2012 - 00:00

En el món desenvolupat, el percentatge de persones que viuen a les ciutats sol ser més alt del 75%, i sovint superior al 85%. La població més urbana dels països desenvolupats es concentra als Estats Units, on 246 milions de persones hi viuen en ciutats. No obstant això, a la Xina, encara que la proporció de les persones que viuen a les ciutats és inferior al 50%, el nombre total d'habitants que hi viuen és superior, essent de 559 milions. A l'Índia, en comparació, el número és de 329 milions de persones.

Aquestes són algunes de les dades que es poden trobar a l'informe Living Planet Report 2012 de WWF. Un informe en el qual s'evidencien els grans reptes de la humanitat. Un d'ells, les ciutats "sobrehabitades". Com seran aquestes ciutats? S'hi viurà bé? Hi cabrem?

Array

Relacionats

Article

La participació real de la ciutadania en el nou model de recollida se situa actualment en el 60 % respecte el total d’habitatges i petits negocis de la zona.

Article

La presència d'arbres als parcs metropolitans implica l'absorció anual de 132 tones de carboni, fet que redueix la contaminació atmosfèrica i depura la qualitat de l'aire, i, per tant, millora la salut i la qualitat de vida dels ciutadans. Aquesta és una de les principals conclusions d'un estudi encarregat per l'AMB que analitza els indicadors socioambientals dels parcs metropolitans a partir de les dades de l'any 2020. També es destaca que la presència d'un parc metropolità fa baixar 1,3 ºC la temperatura i ajuda a reduir l'illa de calor i que la biodiversitat ha augmentat significativament en dos anys, amb gairebé 200 espècies d'ocells observades.

Article

El punt de recàrrega de vehicles elèctrics de l’Avinguda Burgos de Mollet del Vallès ha passat de 406 recàrregues el 2020 a 1.075 l’any passat. El nombre d’usuaris també s’ha incrementat passant de 79 al 179 durant el mateix període. El punt de recàrrega de l’Av. Jaume I també mostra un augment significatiu.

Butlletí