Visita "Cap a una economia circular: aliments per a una ciutat"

dijous, 10 novembre, 2016 - 10:00 a 13:00
Mercabarna i Banc dels Aliments
Geolocation

Anirem a Mercabarna i al Banc dels Aliments per saber com arriben a la ciutat i com es distribueixen els productes alimentaris i els seus excedents.

Com s’alimenta la ciutat de Barcelona? D’on vénen els aliments que consumim? Quants en calen per a una ciutat com Barcelona? Què se’n fa, d’allò que no es ven? Durant la visita descobrirem el perquè de tot plegat. El centre logístic de Mercabarna, un dels més grans del sud d’Europa, ocupa l’equivalent a 75 camps de futbol. Hi passen setmanalment més de 38.500 tones d’aliments, gran part d’elles amb destinació a la ciutat de Barcelona. Però no tot el que es produeix es pot consumir i una part acaba canalitzada a través del Banc dels Aliments, que gestiona unes 10.000 tones d’aliments excedents, 800 de les quals són productes frescos de Mercabarna. Coneixerem com funcionen aquestes dues instal·lacions i com es treballa per evitar el malbaratament d’aliments.

Visita combinada a Mercabarna i al Banc dels Aliments. En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Totes les activitats de La Fàbrica del Sol requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure't segueix l'enllaç.

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Municipis: 
Categories: 
Compra verda/Consum
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia
S'ha celebrat la 2a edició de l'Acció Platges Met i l'acció "Barceloneta és mar" per protegir i defensar les platges
Article

Go Zero Waste App és una aplicació que et permet localitzar botigues a granel i productes lliures de plàstic a prop teu. També t'ajuda a desenvolupar hàbits sostenibles que incidiran en la teva generació de residus, com portar sempre una ampolla d'aigua reutilitzable sobre.

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona s'ha compromès amb la reducció del plàstic d'un sol ús i ha constituït la Taula Plàstic Zero amb entitats ecologistes, universitats, escoles, instituts i empreses municipals. És per això que, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament ha decidit impulsar la campanya PlàsTICS, amb l’objectiu de conscienciar sobre l’impacte dels nostres petits gestos i hàbits quotidians sobre la problemàtica generada pel consum de plàstics d’un sol ús.

Butlletí