Visita "Cap a una economia circular: aliments per a una ciutat"

dijous, 10 novembre, 2016 - 10:00 a divendres, 11 novembre, 2016 - 12:59
Mercabarna i Banc dels Aliments
Geolocation

Anirem a Mercabarna i al Banc dels Aliments per saber com arriben a la ciutat i com es distribueixen els productes alimentaris i els seus excedents.

Com s’alimenta la ciutat de Barcelona? D’on vénen els aliments que consumim? Quants en calen per a una ciutat com Barcelona? Què se’n fa, d’allò que no es ven? Durant la visita descobrirem el perquè de tot plegat. El centre logístic de Mercabarna, un dels més grans del sud d’Europa, ocupa l’equivalent a 75 camps de futbol. Hi passen setmanalment més de 38.500 tones d’aliments, gran part d’elles amb destinació a la ciutat de Barcelona. Però no tot el que es produeix es pot consumir i una part acaba canalitzada a través del Banc dels Aliments, que gestiona unes 10.000 tones d’aliments excedents, 800 de les quals són productes frescos de Mercabarna. Coneixerem com funcionen aquestes dues instal·lacions i com es treballa per evitar el malbaratament d’aliments.

Visita combinada a Mercabarna i al Banc dels Aliments. En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Totes les activitats de La Fàbrica del Sol requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure't segueix l'enllaç.

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Municipis: 
Categories: 
Compra verda/Consum
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

Què és l'SPOGOMI? Convertim la recollida d'escombraries en esport!

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la reducció del 10% del preu públic de recollida de residus per comerços i empreses a les activitats que estiguin aplicant mesures d’eliminació o reducció dels plàstics d’un sol ús.

Article

Els establiments, les activitats econòmiques i els professionals que apliquin mesures per reduir o eliminar els envasos d’un sol ús gaudiran de bonificacions d’un 10% en els preus públics. Aquest benefici fiscal s’inclourà en les ordenances municipals a partir del 2023. És una mesura que s’emmarca en el compromís Barcelona Plàstic Zero de l’Ajuntament de Barcelona, del qual formen part més de dues-centes entitats de la ciutat.

Butlletí