Taller "Dance trash bots"

dissabte, 19 novembre, 2016 - 10:30 a 13:30
L'Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol
Geolocation

Amb els components dels mòbils que no fem servir crearem un robot que balla. Alhora, coneixerem de prop la campanya Mobilitza’t per la selva.

Sabies que tenim moltes formes de reduir l'impacte ambiental que generen els nostres aparells electrònics espatllats? Els podem reparar i tornar a fer servir, però si això no fos possible, llavors podem aprofitar-ne els components útils de diversa naturalesa. Això és el que podem fer amb els telèfons mòbils i també altres materials que ja no fem servir.

Mobilitza’t per la selva és una campanya de reutilització i reciclatge de mòbils que promou l’Institut Jane Goodall. Per a satisfer la nostra demanda creixent de mòbils, la mineria il·legal a la República Democràtica del Congo fa servir mà d’obra semiesclavitzada, a més de destruir els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i goril·les, en greu perill per la caça furtiva i la desforestació. Amb el reciclatge dels mòbils evitem llençar un material com el coltan, que és essencial per a fabricar-los, i sobretot, deixem de promoure els efectes de la seva extracció en el lloc d’origen.

Taller a càrrec de l’Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol i de l’Institut Jane Goodall. En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Les activitats familiars de La Fàbrica del Sol estan adreçades a públic infantil acompanyat d’adults. No hi poden asssistir ni adults ni infants sols.

Totes les activitats de La Fàbrica del Sol requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure-us, seguiu l'enllaç.


 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic familiar
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

 

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Compra verda/Consum

Relacionats

Notícia

El juliol passat es va aprovar el segon Pla anual de Contractació Pública Sostenible 2019 de l'Ajuntament de Barcelona que expressa els objectius que el conjunt de l’organització municipal haurà d’assolir en aquest àmbit. El programa anual ofereix una visió anticipada i estructurada dels objectius municipals en contractació pública estratègica com assolir un 100% de contractes licitats amb mesures de contractació pública sostenible -de caire social, ambiental o d’innovació- o  incrementar els graus d’ambientalització de les compres a través de l’aplicació de les instruccions. 

Notícia

Amb el programa “Protegim les escoles”, durant aquest 2020 s’intervindrà en 22 escoles i centres educatius de la ciutat de Barcelona per millorar-ne els entorns i garantir que siguin segurs.

Notícia

Per oferir una tarifa adaptada a les necessitats de la situació post-covid-19, Barcelona Energia aplicarà una rebaixa en els preus de les tarifes fixes del 8% de mitjana, un estalvi anual d’entre 40 i 60 euros en la factura de la llum. La comercialitzadora pública d’energia de l’àrea metropolitana de Barcelona, que dona servei a més de 1.800 usuaris i usuàries, ofereix una nova tarifa per a comerços i petites empreses.

Butlletí