Vic intensifica la vigilància dels contenidors per reduir l’incivisme en l’abocament de residus

06/09/2018 - 08:07

Els informadors ambientals, conjuntament amb els agents cívics i la Guàrdia Urbana, han tramitat 12 sancions per utilitzar de forma indeguda els contenidors de Vic

En menys de 3 setmanes, s’han tramitat 12 sancions a residents de fora de Vic que abocaven residus indegudament als contenidors de la Guixa i als barris de les Quatre Estacions i Sant Llàtzer. Les accions per reduir l’incivisme s’han portat a terme gràcies a la vigilància dels informadors ambientals, conjuntament amb els agents cívics i la Guàrdia Urbana, i tenen l’objectiu de reduir la mala praxis dels residents de municipis veïns que aboquen els seus residus als contenidors de Vic.

Les accions s’emmarquen dins de la campanya ‘Tu Tries Bé’ que té l’objectiu de minimitzar els desbordaments dels contenidors i fomentar-ne un bon ús. Josep-Ramon Soldevila, regidor de Medi Ambient, exposa que l’incivisme no pot quedar impune i “se seguiran fent controls de vigilància i sanció a peu de contenidor per millorar-ne l’ús, la imatge de la ciutat i augmentar el percentatge de recollida selectiva de residus a Vic”.

Informadors a peu de carrer i recollida de trastos

Els diversos agents mediambientals també avisen i informen dels serveis de recollida als comerços i restaurants del municipi per fomentar la recollida selectiva i evitar els desbordaments als contenidors. En la mateixa línia, i per optimitzar el percentatge de recollida selectiva, s’informa la ciutadania periòdicament a peu de carrer i als diversos barris de la ciutat.

Millorar el coneixement del servei de recollida municipal de trastos i andròmines i fomentar-ne el seu ús també és un dels eixos del ‘Tu Tries Bé’. Així, tothom qui tingui andròmines o trastos i els vulgui llençar pot trucar al servei gratuït de recollida de trastos (93 886 43 00) per pactar un dia i hora de recollida gratuïta o bé, portar-los a la deixalleria.

Contenidors nous instal·lats a la major part del municipi

A finals de la setmana que ve quedaran instal·lats els nous contenidors de multiproducte i de vidre al centre de la ciutat i al barri del Nord. Fins ara ja s’han ubicat, prioritzant-ne la seguretat i l’accessibilitat, a La Guixa i als barris dels Caputxins, La Calla, de l’Estadi, de l’Horta Vermella, d’Osona, del Remei, de Santa Anna, de Sant Llàtzer i Quatre Estacions i de la Serra-de-Senferm. A hores d’ara, queda pendent instal·lar els nous contenidors d’aquestes dues fraccions al barri del Sucre, als nuclis disseminats, a les escoles i a les zones en què s’està d’obres o s’hi ha de fer alguna adaptació. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

‘Soc un comerç + sostenible’ és el primer pas d’una campanya perquè Vic esdevingui un model pioner en la prevenció de residus i s’avanci cap a una ciutat més sostenible i saludable. La confiança, la proximitat i el compromís són els tres eixos de la campanya.

Article

La campanya de prevenció de residus pretén aconseguir una ciutat encara més més sostenible i saludable amb la corresponsabilitat de la ciutadania

Notícia

Fa un any que la Mancomunitat La Plana va posar en funcionament el servei de recollida d'oli vegetal mitjançant contenidors al carrer. La recollida d'oli vegetal usat es tracta de recollir l'oli vegetal que s'utilitza per cuinar, amanir o que prové de les llaunes de conserva i portar-lo a un gestor autoritzat que n'obté biodièsel.

Butlletí