València convida escolars i veïns a adoptar un escocell del seu barri

21/10/2017 - 11:17

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha llançat una campanya municipal perquè la ciutadania adopte un dels 60.000 escocells de la ciutat.

Es tracta d’una iniciativa que “vol recuperar un sentiment: que el carrer és nostre, de tots, amb tot el que això significa; de drets i de deures amb el carrer”, ha dit Pilar Soriano, regidora de Medi Ambient.

Els veïns podran fer-se càrrec, a partir d’ara, d’un escocell del seu carrer (o d’un carrer pròxim). Hi podran plantar matolls i sembrar flors i mantindre’l juntament amb treballadors de l’Ajuntament. Els tècnics municipals donaran consells experts sobre com cal actuar, quines són les ferramentes i les llavors o plantes necessàries i com tindre cura de les plantes. A més, la regidoria posarà a l’abast un telèfon per si es detecta algun problema a l’escocell, l’arbre o les plantes que hi ha.

Cada any, el Dia de l’Arbre, el Dia dels Boscos o el Dia del Medi Ambient (gener, març i juny) la regidoria organitzarà una festa al barri per a renovar el compromís que els veïns i les veïnes han assumit amb els arbres.

Per a involucrar les famílies senceres, coordinarem les activitats des de l’escola i també amb la col·laboració de les associacions de veïnes i veïns del barri. També estarà oberta la participació a altres entitats o associacions”, ha explicat Pilar Soriano.

A més, des del Servici de Jardineria es proveirà de plantes i ferramentes per a poder fer una plantació adequada, mentre que les escoles, entitats i veïnat en general faran un control de l’evolució de les plantes.

Cada any es lliurarà un certificat a les famílies com a col·laboradores i un certificat personal a totes les xiquetes i els xiquets que hagen participat en el projecte. També es farà un reconeixement anual a les escoles i entitats que s’hagen distingit per la seua participació i per la seua constància.

La iniciativa comença a partir de la pròxima setmana als barris de Patraix, Sant Marcel·lí i el Cabanyal, i la idea és que vaja estenent-se pròximament a tots els barris de la ciutat.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'Enverdim és un nou servei de l'Ajuntament de Barcelona per a la promoció del verd en l’àmbit privat a través de formacions, assessoraments i dotació de recursos, entre d’altres, en el marc del Pla Natura 2023, un instrument estratègic i participat, que té la visió d’una ciutat amb un verd connectat en la trama urbana i amb la xarxa verda metropolitana, per maximitzar els serveis socials i ambientals, sobretot els de salut i adaptació al canvi climàtic. 

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Notícia
Foto: CERM

Foto: CERM

El Bioblitz és un esdeveniment de descoberta de la natura promogut per diversos museus d’Europa on, en un sol dia, especialistes de flora i fauna, ajudats per voluntaris, identifiquen tots els organismes possibles existents en una àrea determinada.

Butlletí