Una aplicació mòbil permet als ciutadans comunicar incidències en la neteja i la recollida de la brossa de Mataró

03/04/2018 - 08:00

L’app MataróNeta està disponible per a iOS i Android

L’Ajuntament de Mataró ha posat en marxa una nova aplicació per a dispositius mòbils que permet als ciutadans comunicar qualsevol incidència que detectin sobre la neteja i la recollida de la brossa. 

L’app MataróNeta és de descàrrega gratuïta i està disponible per als sistemes operatius iOS i Android. L’aplicació permet comunicar una incidència precisant la seva localització en el plànol i adjuntant una fotografia feta des del lloc on s’ha localitzat el problema. Un cop enviat, l’avís arriba a una brigada d’intervenció ràpida, que hi actuarà per resoldre la incidència.

El ciutadà pot demanar rebre un missatge al seu mòbil sobre la resolució del problema que ha notificat i també pot consultar l’estat de totes les seves incidències des del menú Històric. Per últim, des del menú Estadístiques es pot veure el llistat de les incidències que estan pendents i en curs a cada sector del municipi, introduint el codi postal.

La nova app forma part del pla d’acció per millorar l’estat de neteja i la recollida de residus de la ciutat. Dins d’aquest pla, l’Ajuntament va introduir l’any passat millores en el servei pel que fa a la neteja dels polígons, de les platges i la recollida de la brossa orgànica; ha posat en marxa campanyes informatives sobre la recollida dels trastos vells i les obligacions de tenir gos; ha reforçat el servei d’inspecció i control de qualitat del contracte; ha contractat agents de proximitat i ha millorat la formació dels operaris.

Augmentar la sensibilització sobre els voluminosos al carrer

En el marc de la campanya sobre la recollida dels trastos vells, l’Ajuntament començarà a senyalitzar a partir d’ara de manera visible els residus que es deixin al carrer el dia que no toca. Es col·locarà un adhesiu informant del dia que es fa la recollida en aquell barri i es delimitaran els residus amb una cinta fins que puguin ser recollits.

Les incidències sobre trastos vells al carrer que es rebin a través de la nova app es resoldran d’aquesta manera.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El projecte Mataró cívica i activa ha iniciat una campanya informativa porta a porta per acabar de convèncer els veïns de Rocafonda i Pla d’en Boet dels avantatges de recollir selectivament els residus. Aquests dos barris pilot on s’ha engegat el projecte estan a prop d’aconseguir l’objectiu fixat del 40% de recollida selectiva, que donarà dret a una sortida escolar.

Notícia

L’Ajuntament de Mataró i Ecovidrio han posat en marxa una campanya informativa adreçada a les activitats comercials que generen el 52% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús. La campanya consisteix en informar a tots els bars, restaurants i hotels de la ciutat sobre l’obligatorietat de separar els residus d’envasos de vidre tal com recull la legislació vigent i es lliuraran cubells gratuïts amb la finalitat de facilitar la separació dels residus de vidre als establiments.

Acte
16/04/2020
Cal Conde. Carrer Mossèn Cinto Verdaguer, 16. Cabrera de Mar

Butlletí