Trobada a Sabadell de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat

La reunió va servir per posar les bases per unificar els dos models pedagògics existents en matèria de sostenibilitat als centres educatius
Font: Aj. Sabadell
23/12/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

El passat 17 de desembre es va celebrar a Sabadell una trobada del grup de treball de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC). Es tractà de la primera reunió de treball de la comissió tècnica d'aquesta xarxa. Entre d'altres temes, la trobada va servir per posar les bases per unificar els dos models pedagògics existents en matèria de sostenibilitat als centres educatius, l'Agenda 21 Escolar i Escoles Verdes, dos programes que comparteixen els mateixos objectius. 

A banda d'aquesta trobada, fa uns dies es va formalitzar el conveni entre el els Departaments de Medi Ambient i Habitatge i d'Educació i l'ajuntament de Sabadell, mitjançant el qual l'ens local i el govern català col·laboraran, amb la resta de consistoris que formen part de la Xarxa, en la coordinació del Programa d'Escoles Verdes i el programa Agenda 21 Escolar. A més, amb aquest acord els consistoris promouran l'Educació per a la Sostenibilitat entre els centres escolars. Segons el conveni, els adherits planificaran la formació i la coordinació per elaborar els recursos educatius i organitzaran espais d'intercanvi d'experiències, entre d'altres accions.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Mollet renovarà els contenidors de recollida selectiva d’envasos, paper i cartró amb càrrega lateral en substitució dels contenidors metàl·lics de carrega superior. Gràcies al compromís ciutadà amb les campanyes de sensibilització, la gestió de residus a Mollet segueix millorant. Així, el 2018, les tones recollides de paper i cartró i envasos es van incrementar un 10% respecte l’any anterior. I en els dos primers trimestres d’aquest 2019 l’increment ha estat de 7%.

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell ha començat una campanya per informar la ciutadania de què cal fer per desfer-se dels objectes voluminosos que té a casa i que ja no vol fer servir. L’administració municipal ha editat 2 mil cartells i fulls de mà i aquesta setmana els ha començat a repartir a la zona sud de Sabadell. Concretament es deixen dins de les porteries dels blocs de pisos dels barris d’Espronceda, Campoamor i la Creu de Barberà. Posteriorment es continuarà amb el repartiment per altres barris, incloent els centres cívics i altres equipaments municipals.

Notícia

Durant el curs escolar 2018-19, 5.829 alumnes de 98 escoles i centres formatius procedents de 32 municipis de les conques del Besòs i la Tordera han pres part del programa d’educació ambiental “Descobreix el riu”, que organitza el Consorci Besòs-Tordera.

Butlletí