Tordera continua apostant per la lluita biològica contra les plagues a l'arbrat públic

13/09/2021 - 09:03

Tordera forma part des del 2014 de la campanya "Som lo que sembrem" , pel qual  es compromet com a poble en defensa de la salut pública i el medi ambient; dur a terme pràctiques alternatives de jardineria, manteniment de parcs i jardins, marges de camins i vials i arbrat públic, fonamentades totes elles en l'ús de productes biològics.

La regidoria d'Obres i Serveis, conjuntament amb l'Àrea de Medi Ambient, es continua treballant per cuidar els parcs i jardins del municipi i fer-ho de la manera més sostenible possible amb l'entorn, tant amb l'ús de productes fitosanitaris com amb altres mesures de caràcter biològic. En aquest cas, coincidint amb els mesos d'estiu, el departament de jardineria va instal·lar capses a l'arbrat per introduir espècies d'insectes depredadors que eliminen els paràsits que afecten els arbres i plantes.  Aquest tactament, anomenat "Anthocoris nemoralis", ja s'està aplicant als arbres del parc Prudenci Bertrana i del parc de la Sardana, i serveix per lluitar contra l'insecte tigre del plàtan (Cortyucha ciliata) que afecta directament aquesta espècie d'arbrat.

Tordera forma part des del 2014 de la campanya "Som lo que sembrem" , pel qual  es compromet com a poble en defensa de la salut pública i el medi ambient; dur a terme pràctiques alternatives de jardineria, manteniment de parcs i jardins, marges de camins i vials i arbrat públic, fonamentades totes elles en l'ús de productes biològics. En aquest sentit, durant els últims anys, d'acord amb els agents socials del municipi, s'han impulsat accions com les instal·lacions de caixes niu d'espècies insectívores i hotels d'insectes, l'ús de productes fitosanitaris als espais i jardins públics o la plantació d'espècies de flors i plantes autòctones i sostenibles amb l'entorn.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Es tracta del depredador natural del pugó, que afecta diferents arbres i provoca caiguda de les fulles i la melassa, que deixa el terra brut i enganxifós.

Notícia

Amb aquests ja són quatre els nius de tortuga localitzats a la costa catalana aquesta temporada.

Notícia

El naturalista Antoni Abad va alertar a l’Ajuntament que la sequera també afecta la nidificació dels ocells i que calia trobar una solució a aquest problema.

Butlletí