TMB gestionarà un nou servei de bicicleta pública a l’àrea metropolitana

Font: TMB

07/08/2021 - 09:00

L’AMB ha aprovat la creació del sistema, que prendrà com a referència el Bicing per estendre’l a 15 municipis metropolitans. PSM n’adjudicarà l’explotació a un operador privat.

El Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat l’establiment del nou servei de bicicleta pública metropolitana, que previsiblement es posarà en marxa a finals de l’any 2022. El nou servei metropolità recull l’experiència de l’e-Bicibox i pren el Bicing com a referent per fer un servei metropolità més potent, de més abast territorial i complementari al sistema de transport públic, segons va informar l’AMB en un comunicat.

Per delegació de l’AMB i d’acord amb la llei per la qual es regeix l’organisme metropolità, TMB serà el gestor del nou servei. Concretament, TMB el gestionarà a través de la societat del grup Projectes i Serveis de Mobilitat, SA, que desenvoluparà un concurs públic per adjudicar la instal·lació i explotació del servei a un operador privat.

En una primera fase, el servei comptarà amb 2.000 bicicletes i 200 estacions, distribuïdes per 15 municipis de la metròpolis. Concretament, serà present als municipis següents: l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat , Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, treballa per implantar a la ciutat un sistema de bicicleta pública compartida. El projecte, definit en el Pla d’Acció Municipal 2021-2023, preveu començar a ser una realitat l’any 2023. 

Article

Ja està en funcionament l’aparcament de bicicletes públic i gratuït que es troba a la plaça de l’Estació. Aquest aparcament és accessible les 24 hores i tots els dies de l’any.

Notícia

Durant el 2022, el servei creixerà un 20%, ja que sumarà gairebé 500 noves places d’aparcament per a bicicletes. A Badalona està situat al costat de l’estació de Rodalies per fomentar la intermodalitat entre la bici i el transport públic.

Butlletí