TMB gestionarà un nou servei de bicicleta pública a l’àrea metropolitana

Font: TMB

07/08/2021 - 09:00

L’AMB ha aprovat la creació del sistema, que prendrà com a referència el Bicing per estendre’l a 15 municipis metropolitans. PSM n’adjudicarà l’explotació a un operador privat.

El Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat l’establiment del nou servei de bicicleta pública metropolitana, que previsiblement es posarà en marxa a finals de l’any 2022. El nou servei metropolità recull l’experiència de l’e-Bicibox i pren el Bicing com a referent per fer un servei metropolità més potent, de més abast territorial i complementari al sistema de transport públic, segons va informar l’AMB en un comunicat.

Per delegació de l’AMB i d’acord amb la llei per la qual es regeix l’organisme metropolità, TMB serà el gestor del nou servei. Concretament, TMB el gestionarà a través de la societat del grup Projectes i Serveis de Mobilitat, SA, que desenvoluparà un concurs públic per adjudicar la instal·lació i explotació del servei a un operador privat.

En una primera fase, el servei comptarà amb 2.000 bicicletes i 200 estacions, distribuïdes per 15 municipis de la metròpolis. Concretament, serà present als municipis següents: l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat , Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Fins a 2.600 bicicletes elèctriques en 15 municipis metropolitans és previst que s’estenguin pel territori el darrer trimestre d’enguany després que la UTE formada per Nextbike, Movement i Movus s’hagi adjudicat el concurs públic.

Notícia
La sortida en bicicleta amb escolars que s'ha fet a Olot

La sortida en bicicleta amb escolars que s'ha fet a Olot

La campanya s'acompanya de diversos materials i pretén arribar tant a infants i famílies com a professionals de la salut i a l'administració per impulsar la mobilitat escolar en bicicleta com una estratègia de millora de la salut pediàtrica.

Article

El seu horari d'estiu és de dilluns a diumenge, de 9 a 13 h i de 18 a 21 h, fins al 31 d'octubre. Com a novetat, el servei R-Bici estarà obert tot l'any, i els mesos de tardor i hivern obrirà de 9 a 16 h.

Butlletí