Tiana, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat i Cornellà de Llobregat reconeguts en els Premis Ciutats Sostenible

Fundació Fòrum Ambiental
17/02/2016 - 19:49

La ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, ha lliurat els XIII Premis Ciutat Sostenible que guardona les actuacions dels municipis espanyols en matèria de desenvolupament sostenible.

Entre els municipis guardonats volem destacar a l'Ajuntament de Tiana, guanyador en l'àmbit de la Gestió dels residus, l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, finalista en l'Àmbit de l'Educació Ambiental, l'Ajuntament de Sant Just Desvern, guanyador en l'Àmbit de la Gestió Energètica, i l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, finalista en l'Àmbit de la Gestió Energètica

Felicitats per la bona feina i el reconeixement als quatre municipis membres de la Xarxa. I desitgem compartiu la vostra experiència amb la resta d'ens locals per aprendren uns dels altres. Amplieu per saber-ne més dels projectes guardonats...

Sant Just Desvern
L’Ajuntament de Sant Just Desvern va rebre a Madrid el Premi Ciutat Sostenible 2015 en la categoria d’estalvi i eficiència energètica, en reconeixement a les actuacions del Pla d’Eficiència Energètica Municipal que s’han fet entre els anys 2011 i 2015.

Aquest Pla inclou actuacions en tres àmbits de treball: millores de la gestió energètica municipal, mesures d’estalvi energètic i inversions de millora de l’eficiència energètica d’instal·lacions i un procés d’aprenentatge organitzacional. Pel que fa als resultats, durant els anys 2013 i 2014 s’ha aconseguit una reducció del consum energètic municipal (electricitat i gas natural d’equipaments i enllumenat) d’un 15 % respecte l’any 2012, la qual cosa e comporta un estalvi d’emissions de gasos d’efecte hivernacle de 420 tones. Les actuacions continuen amb l’objectiu de reduir un 25 % el consum energètic al període 2015-2019.   

Es tracta de la 13a edició dels premis d’àmbit estatal que atorga la Fundació Forum Ambiental. L’acte de lliurament es va dur a terme a l’auditori del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, presidit per la Ministra Isabel García Tejerina, i van assistir-hi l'alcalde de Sant Just, Josep Perpinyà, el regidor de Medi Ambient, Lluís Monfort, el tècnic de Medi Ambient, Ferran Rueda, i l'exregidor de Medi Ambient que va inciar el Pla d'Eficiència, Pere Orriols. 

A l'acte de lliurament del premi es va presentar el projecte amb una peça visual que resumeix les actuacions que s'han fet i els principals resultats obtinguts en eficiència energètica.

 

Sant Feliu de Llobregat
La tasca realitzada per l'Oficina de Serveis Ambientals de l'Ajuntament de Sant Feliu ha estat finalista dels Premis Ciutat Sostenible dins la categoria d'Educació Ambiental. El projecte, que porta per títol "A Sant Feliu fem un pas més", té dos grans objectius: potenciar la posada en marxa i vetllar per l'acompliment de polítiques municipals que afavoreixin un desenvolupament sostenible de la ciutat, i promocionar la cultura de la sostenibilitat entre els diferents sectors de la població de Sant Feliu.

L'acte de lliurament de premis ha tingut lloc aquest dimecres, 3 de febrer, a l'Auditori del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a Madrid, presidit per la ministra Isabel García Tejerina. Per part de l'Ajuntament de Sant Feliu ha assistit la primera tinenta d'alcaldia, Lídia Muño, acompanyada de la tècnica de Medi Ambient, Cristina González.

Els Premis Ciutat Sostenible, que enguany arriben a la 13a edició, s'atorguen com a reconeixement als municipis i ens locals supramunicipals de l'Estat espanyol que apostin per projectes i actuacions dirigides a potenciar la sostenibilitat. Els guardons són atorgats per la Fundació Fórum Ambiental, amb el suport del Ministeri de Medio Ambiente. 


Tiana
L’Ajuntament de Tiana, municipi de només 8.500 habitants i escollit per l’Agència de Residus de Catalunya per protagonitzar la campanya dels “Súper-recicladors” per haver estat dels millors del rànquing de la recollida selectiva de tot Catalunya, arribant a separar el 86,36% dels residus, ha resultat guanyador en la categoria de Gestió de residus per la implantació de tecnologia per a la gestió de recollida porta a porta. L’ús de tecnologia mitjançant xips i la campanya educativa a la població pretén augmentar la traçabilitat del procés de recollida i augmentar la qualitat de la fracció orgànica recollida en origen i reduir la fracció restant.

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Durant la Setmana Europea de Prevenció de residus les 19 escoles que formen part d'Escoles + sostenibles de Sant Feliu han dut a terme diferents accions simbòliques per visibilitzar aquest projecte.

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25

Butlletí