Tiana participa en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Els actes clouran amb una fira d'intercanvi aquest diumenge
Font: Aj. Tiana
28/11/2009

Aquesta setmana es celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residusque a nivell català organitza l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) i el departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és augmentar la conscienciació pública impulsant accions que demostrin com es poden prevenir els residus. 

A Tiana es va iniciar la setmana difonent l'estudi sobre l'estat actual del compostatge a Catalunya (consulteu l'informe, en format PDF) per a cloure els actes amb una Fira d'Intercanvi i Artesania aquest diumenge 29 de novembre a les 10.30 h al Parc del camp de Fútbol Vell que comptaran amb els tallers d'autoreparació Vestim l'hivern, per a crear elements d'hivern a partir de roba en desús, o el de creació d'accessoris amb pneumàtics, organitzats en col·laboració amb l'Entitat del Medi Ambient.

A la fira també es presentarà el projecte A l'Escola Sense Alumini! mitjançant el qual es pretén difondre l'ús del Boc'n'Roll entre els alumnes del cicle superior de l'Escola Lola Anglada sensibilitzant sobre la problemàtica dels residus tot aconseguint una reducció efectiva del paper d'alumini.

El Boc'n'Roll és un producte per embolicar entrepans, sandvitxos, peces de fruita, galetes, etc... Perfecte per portar a l'escola, a la feina, d'excursió o de viatge, reduint d'aquesta manera la utilització d'embolcalls d'un sol ús. Es pot utilitzar una i altra vegada, i és totalment rentable. Més informació: Boc'n'Roll a l'especial Ecodissenys de Sostenible.cat.

Municipis: 

Relacionats

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Article
Ja disposa de bosses compostables als dispensadors per la recollida d’excrements de gossos.

El ple de novembre de l'Ajuntament de Tiana ha aprovat per unanimitat eliminar els plàstics d’un sol ús en els edificis municipals i a les activitats organitzades per l’ens públic.

La moció insta a l’Ajuntament a que tota activitat organitzada directament pel consistori tingui prohibit utilitzar plàstic d’un sol ús a partir de l’any 2020, en consonància amb les directives europees.

Notícia

Diversos carrers de Mataró disposaran d’un nou sistema d’enllumenat LED que suposarà un estalvi energètic anual del 52%. Les obres, amb una durada de 4 mesos i un cost de 135.990 €, s’emmarquen en el Pla Director de l’Enllumenat Públic i en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica i compten amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER).

Butlletí