Marietes per combatre les plagues dels arbres a Tiana

07/09/2023 - 10:29

Es tracta del depredador natural del pugó, que afecta diferents arbres i provoca caiguda de les fulles i la melassa, que deixa el terra brut i enganxifós.

Les marietes es mengen els pugons i així eviten que produeixin melassa als arbres. Des de l'ajuntament han decidit fer un control de plagues sostenible que no sigui perjudicial per al medi ambient. Amb això, s'aconsegueix un equilibri de l'ecosistema, una reducció dels fitosanitaris i la potenciació de la biodiversitat a Tiana. 

Per decidir quina quantitat i quins insectes s'han d'alliberar per combatre la plaga es fa un control biològic. Una metodologia que és efectiva amb la majoria de les plagues i que, a més d'eliminar-les, també és una manera de prevenir que hi hagi més en un futur. Es diferencien dos tipus d'insectes, els depredadors i els parasitoids que, malgrat tenir el mateix objectiu, utilitzen diferents procediments per eliminar la plaga. 

Durant aquestes setmanes s'han alliberat marietes a diferents punts de Tiana com la plaça de la Vila o el carrer del Centre. Els especialistes ja han detectat una millora pel que fa al control de plagues i la caiguda de fulles i melassa.
 
 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Acte
15/10/2023 - 00:00
Mataró
Notícia

La Regidoria de Sostenibilitat ha posat el nou projecte de ciència ciutadana per fer un seguiment de les poblacions de papallones diürnes i així poder a avaluar i entendre la biodiversitat urbana.

Butlletí