Tiana es prepara un any més per a la 'Plantada Popular'

Font: Ajuntament de Tiana
20/02/2012 - 00:00

Arran dels incendis forestals de 1994 i durant més de quinze anys ja s'han celebrat a Tiana, gairebé ininterrompudament, les plantades populars en diversos indrets de l'entorn natural de la vila: la vall de Montalegre, el Rocar, els Pins de Can Puigcarbó i, especialment, a l'entorn de la Font de l'Alba.  Un any més, l'Ajuntament de Tiana convoca a tots els veïns i veïnes de la vila a participar en la XVII edició de la Plantada Popular d'arbres. Aquesta se celebrarà el proper diumenge 26 de febrer, a partir de les 10.30h, als Pins de Can Puigcarbó. Aquest any es plantaran prop de 200 plançons d'alzina (Quercus ilex), alzina surera (Quercus suber), pi pinyer (Pinus pinea), marfull (Viburnum tinus) i llentiscle (Pistacia lentiscus). Enguany, com a principal novetat, part de les plantes que s'utilitzaran provenen del viver forestal de la Virreina, realitzat pels Voluntaris Ambientals de Tiana amb llavors recollides als boscos de la Serralada de Marina.

La jornada, organitzada per l'Ajuntament de Tiana i en especial per la comissió formada en el marc del Consell de Medi Ambient i Sostenibilitat, compta amb la col·laboració de diverses entitats locals: Grup d'Astronomia  de Tiana, ADF La Conreria, AEGI Roger de Flor, Grup Ecologista el Rocar i l'associació de Montcada i Reixac ACER; i també amb el suport del Consorci del Parc de la  Serralada de Marina i d'Acció natura.

A banda de plantar arbres, tothom que assisteixi a la plantada popular podrà gaudir d'una jornada lúdica amb diversos tallers i activitats:
- Taller de construcció de caixes - niu per a ocells.
- Taller d'elaboració de reclams d'ocells.

- Taller de dibuixar sobre pedres, amb les que podreu identificar els vostres arbres.

 

Per a més informació, sobre la Plantada Popular d'arbres i els Voluntaris Ambientals de Tiana, us podeu adreçar a l'Oficina d'Informació Ambiental T. 93 395 5107.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Postal_Plantada_popular_2012.jpg205.86 KB

Relacionats

Notícia

Es tracta del depredador natural del pugó, que afecta diferents arbres i provoca caiguda de les fulles i la melassa, que deixa el terra brut i enganxifós.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Notícia

Ha entrat en vigor l'Ordenança d'estalvi d'aigua d'Alella, una nova normativa que estableix mesures que caldrà aplicar a partir d'ara a les noves construccions i grans rehabilitacions per afavorir la protecció del medi ambient, el desenvolupament sostenibles i l'ús eficient i racional de l'aigua.

Butlletí