Tiana es prepara un any més per a la 'Plantada Popular'

Font: Ajuntament de Tiana
20/02/2012 - 00:00

Arran dels incendis forestals de 1994 i durant més de quinze anys ja s'han celebrat a Tiana, gairebé ininterrompudament, les plantades populars en diversos indrets de l'entorn natural de la vila: la vall de Montalegre, el Rocar, els Pins de Can Puigcarbó i, especialment, a l'entorn de la Font de l'Alba.  Un any més, l'Ajuntament de Tiana convoca a tots els veïns i veïnes de la vila a participar en la XVII edició de la Plantada Popular d'arbres. Aquesta se celebrarà el proper diumenge 26 de febrer, a partir de les 10.30h, als Pins de Can Puigcarbó. Aquest any es plantaran prop de 200 plançons d'alzina (Quercus ilex), alzina surera (Quercus suber), pi pinyer (Pinus pinea), marfull (Viburnum tinus) i llentiscle (Pistacia lentiscus). Enguany, com a principal novetat, part de les plantes que s'utilitzaran provenen del viver forestal de la Virreina, realitzat pels Voluntaris Ambientals de Tiana amb llavors recollides als boscos de la Serralada de Marina.

La jornada, organitzada per l'Ajuntament de Tiana i en especial per la comissió formada en el marc del Consell de Medi Ambient i Sostenibilitat, compta amb la col·laboració de diverses entitats locals: Grup d'Astronomia  de Tiana, ADF La Conreria, AEGI Roger de Flor, Grup Ecologista el Rocar i l'associació de Montcada i Reixac ACER; i també amb el suport del Consorci del Parc de la  Serralada de Marina i d'Acció natura.

A banda de plantar arbres, tothom que assisteixi a la plantada popular podrà gaudir d'una jornada lúdica amb diversos tallers i activitats:
- Taller de construcció de caixes - niu per a ocells.
- Taller d'elaboració de reclams d'ocells.

- Taller de dibuixar sobre pedres, amb les que podreu identificar els vostres arbres.

 

Per a més informació, sobre la Plantada Popular d'arbres i els Voluntaris Ambientals de Tiana, us podeu adreçar a l'Oficina d'Informació Ambiental T. 93 395 5107.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Postal_Plantada_popular_2012.jpg205.86 KB

Relacionats

Notícia

Les àrees de contenidors mòbils es posaran als carrers al vespre per facilitar la recollida selectiva dels residus i es trauran a primera hora del matí. Seran d’ús exclusiu dels veïns, veïnes i petit comerç del Centre, que disposaran de clauers contactless per obrir-los. L’Ajuntament inicia aquesta setmana la campanya informativa i de participació prèvia a aplicar els canvis.

Article

Aquest mes de gener s'han portat a terme marxes exploratòries per la ciutat amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar a la ciutadania i a les persones que intervenen en els barris sobre l’existència d’elements de l’urbanisme que generen percepció d’inseguretat. Les actuacions, que s’emmarquen en el III Pla d’Igualtat de Gènere i en el Pla director de l’Enllumenat, serviran per fer un diagnòstic urbà de la percepció de la seguretat i poder aplicar mesures per afavorir la seguretat de les persones, en especial de les dones.

Article

L'Ajuntament de Mataró, amb el recolzament de la Diputació de Barcelona, impulsa una comunitat energètica amb llars vulnerables que s'ha iniciat a la tardor del 2021 al barri de Cerdanyola de Mataró. El projecte EC-Boost Mataró Lab, amb el suport de l'EIT-Climate KIC, ha obert camí a la ciutadania per identificar els reptes i començar a aterrar la futura comunitat a través d'una serie de tallers i sessions d'informació i trobades amb el veïnat. L'objectiu ha estat motivar l'aprenentatge i la reflexió de les famílies sobre l'accés a l'energia a Mataró i la definició i dinamització de les futures comunitats energètiques locals.

Butlletí