Taradell segueix incrementant el nombre d’instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic

21/03/2022 - 14:21

Les instal·lacions fotovoltaiques per autoconsum a Taradell han crescut de les 33 l'any 2020, a les 74 del 2021, segons les dades del Registre d'Autoconsum de Catalunya de la Generalitat de Catalunya. Aquest increment del 124% ha provocat que Taradell sigui el segon municipi de la comarca amb més instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum per darrere de Vic, que té un nombre més elevat d'habitatges i indústries.

Ara bé, quan es mira la suma de la potència instal·lada d'aquestes fotovoltaiques, Taradell baixa fins a la tretzena posició. Això s'explica perquè les instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic a Taradell són bàsicament d'àmbit domèstic, ja que la majoria tenen una potència típica d'un habitatge, que és d'entre 4 i 5 kW. Aquest fet és positiu, ja que la generació distribuïda i participada és un dels pilars fonamentals de la transició energètica.

Finalment, l'últim equipament públic a disposar d'una instal·lació d'autoconsum fotovoltaic ha estat l'Estació Depuradora de Taradell. En aquesta depuradora, propietat del Consell Comarcal d'Osona, si han instal·lat 86 mòduls fotovoltaics que donen una potència de 38,7 kWp conjuntament. Està previst que la instal·lació produeixi uns 57.900 kWh anuals, cobrint així fins un 18% de la demanda energètica de la Depuradora, i suposarà un estalvi anual de 9.200,00 € i un estalvi d'emissions de gasos d'efecte hivernacle de 8,6 tones de CO2eq. a l'any.

El creixement sostingut en el nombre d'instal·lacions fotovoltaic d'autoconsum és a causa de diferents factors. Un d'ells són les bonificacions fiscals mantingudes per l'Ajuntament de Taradell en alguns impostos, per exemple l'IBI o l'ICIO, per les persones que fan instal·lacions d'aquest tipus. Un altre factor ha estat la previsió de les subvencions de la Generalitat de Catalunya que havien de sortir a finals d'any. També han ajudat les compres col·lectives realitzades per diferents entitats o grups de la societat. I finalment, un altre és la sensibilitat i l'educació ambiental cada vegada més present entre la ciutadania de Taradell.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut de Taradell participen a la primera edició del projecte Avancem cap al residu Zero, del Servei d’educació ambiental de la Mancomunitat, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Article

La iniciativa Moment Solar Barcelona ajudarà els veïns i veïnes que vulguin instal·lar panells fotovoltaics al seu habitatge. Una unitat familiar que aposti per l’autoconsum pot reduir la factura de la llum fins al 25%, uns 200 euros d’estalvi anual.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua amb el seu compromís amb l’energia solar fotovoltaica i crearà 8 grans centres de producció fotovoltaica ubicats a les cobertes d’edificis municipals que també donaran cobertura al seu voltant en un radi de 500 metres. El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així, tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

Butlletí