S’instal·len les primeres papereres d’autocompactació a Barcelona

03/11/2023 - 10:06

Els propers dies es col·locaran deu papereres d’autocompactació al districte de Ciutat Vella. Es tracta de papereres de gran capacitat previstes per a espais d’ús intensiu, que permeten augmentar cinc vegades el volum de recollida de residus d’una paperera estàndard. La prova pilot servirà per valorar-ne l’extensió a altres punts de la ciutat.

Les papereres compactadores tenen un disseny hermètic que evita que els animals hi puguin furgar i que se’n propaguin les olors. A més, incorporen un sistema d’avís quan la paperera s’acosta a la capacitat màxima i usen una interfície de programació d’aplicacions (API) que es pot connectar a la plataforma de gestió dels serveis de neteja de la ciutat, de manera que són més avançades tecnològicament.

Són més sostenibles, per tres motius: redueixen la freqüència de recollida i, per tant, la mobilització de vehicles destinats a aquesta tasca, funcionen amb tecnologia solar i tenen una vida útil de més de deu anys.

Les deu unitats inicials se situen al cor de la ciutat, concretament, a la plaça Comercial, al carrer de Valldonzella amb el de Joaquín Costa, a la plaça de Sant Miquel, a la Rambla, a tocar de plaça de Catalunya (dues unitats), al tram final de la Rambla (dues unitats), a la plaça de la Catedral, a la plaça de Vicenç Martorell amb el carrer de les Ramelleres i a la plaça del Mar.

 

El Pla Endreça a Ciutat Vella

La introducció d’aquest nou model de papereres s’emmarca en el Pla Endreça, que a Ciutat Vella es tradueix en el canvi de 221 bústies de recollida pneumàtica i la substitució de les 1.504 papereres tradicionals que hi ha al districte. Es retiren les papereres de menys de 70 litres i les dobles de 140 litres i es col·loquen la del model Barcelona, de 70 litres de capacitat, i la paperera doble, de 220 litres, a les zones amb més activitat i usos. Als espais on s’ha detectat un ús més intensiu s’hi afegeixen 20 papereres més.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Notícia

L’Ajuntament fa una licitació de més 152 milions d’euros per a una ciutat més neta i confortable. Els nous contractes de recollida de residus, neteja i manteniment de via pública reforçaran aquests serveis

Butlletí