S'inicia a la platja del Prat una prova pilot de recollida d’envasos

Quan un consumidor adquireixi una beguda amb l'envàs corresponent, haurà de deixar un dipòsit de 0,10 € per envàs

Font: Prat TV

10/07/2017 - 09:27

L'AMB, en col·laboració amb l'Ajuntament del Prat de Llobregat, ha engegat una prova pilot de recollida d'envasos a la platja del mateix municipi, a través d'un sistema SDDR (sistema de dipòsit, devolució i retorn).

Durant el mes de juliol i part d'agost, tots els envasos de begudes (llaunes, ampolles de plàstic i gots) que es venguin a les quatre guinguetes que hi ha a la platja de Can Camins aniran identificats amb un codi de barres. L'objectiu és comptabilitzar quants envasos són retornats per part dels consumidors, després que se'ls emportin fora la guingueta. Així, quan un consumidor adquireixi una beguda amb l'envàs corresponent, haurà de deixar un dipòsit de 0,10 € per envàs, que ja estarà inclòs en el preu total. Aquest dipòsit li serà retornat si torna l'envàs a la guingueta.

El sistema informatitzat permetrà obtenir informació sobre el desenvolupament de la prova a temps real, com ara l'evolució de retorns absoluts i per guingueta per dia i setmana, els dies de la setmana i franges horàries de màximes vendes i retorns, entre altres.

Per ajudar els ciutadans a entendre el nou sistema, a la mateixa platja hi haurà dos educadors ambientals, de 10 h a 15 h i de dilluns a diumenge, que resoldran dubtes sobre la mecànica del dipòsit i el retorn. També s'han col·locat, a peu de platja, cartells informatius.

Aquesta iniciativa suposa la introducció d'un sistema complementari als més estesos, i pensat per àmbits amb unes característiques molt concretes.

La prova s'emmarca dins de les estratègies de l'AMB per fer camí cap al residu zero. No es descarta, sempre que els resultats siguin positius, estendre el sistema SDDR a altres parts de la metròpolis amb característiques particulars com el cas de les platges. 

Font: Cartell de la prova pilot SDDR | Premsa AMB


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Acte
05/12/2019
Alberg Centre Esplai. Riu Anoia, 42. El Prat de Llobregat
Notícia

Ecovidrio i la Unió Esportiva Santboiana van impulsar des de mitjans de febrer la campanya a 'Aquest partit el guanyem nosaltres', per reciclar el pes del primer equip del club en envasos de vidre.

Butlletí