Santa Perpètua i Barcelona col·laboraran en els respectius projectes de vehicle elèctric

Font: Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda
02/06/2016 - 16:40

Arran de la visita al Centre de Desenvolupament Local i del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) els ajuntaments van acordar col·laborar en els seus respectius projectes relacionats amb el vehicle elèctric i la mobilitat sostenible.

Els ajuntaments de Santa Perpètua de Mogoda i de Barcelona col·laboraran en els seus respectius projectes relacionats amb el vehicle elèctric i la mobilitat sostenible, segons van explicar l’alcaldessa, Isabel Garcia, i l’edil de Mobilitat del Consistori barceloní, Mercedes Vidal, durant la visita de la regidora a Santa Perpètua, el 13 de maig. Vidal va conèixer les instal·lacions del Centre de Desenvolupament Local i del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) i va destacar la formació que es realitza a Santa Perpètua en el marc del projecte municipal de Vehicle Elèctric i Mobilitat Sostenible. La regidora va destacar que “el CREVE realitza una funció molt interessant i a més lligada a l’ocupació, que és bastant singular en el camp del vehicle elèctric, i des de Barcelona també ens interessaria incorporar aquesta perspectiva”. També van ser del seu interès les accions desenvolupades per afavorir el canvi de flota en les empreses i el projecte 5.000 km electric experiences, de cessió de vehicles elèctrics.

La regidora va manifestar que el Consistori de la ciutat comtal compta amb el projecte Live, que aglutina institucions i empreses privades i públiques, i que la col·laboració amb el CREVE “seria sobretot una molt bona aportació des del punt de vista de la qualificació professional”. “Aquesta especialització és molt positiva i molt necessària en un moment en que la mobilitat elèctrica està agafant embranzida i creiem que és molt important que hi hagi treballadors que es reciclin i joves formats en el vehicle elèctric”, va detallar Vidal que va afegir que “creiem que podríem establir una bona col·laboració tant amb les empreses que treballen en el projecte Live i tota l’acció que s’està desenvolupant a Santa Perpètua, són escales diferents, però ambdós són projectes molt interessants”. Durant la trobada a Santa Perpètua, també va valorar molt positivament que els equipaments que va visitar, el CREVE i el Centre de Desenvolupament Local, s’hagin rehabilitat i construït, respectivament, a través de la contractació de veïnat amb plans d’ocupació municipals.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, es va mostrar molt satisfeta amb l’interès mostrat per l’Ajuntament de Barcelona en conèixer el projecte municipal del vehicle elèctric i amb la possibilitat d’una col·laboració amb el programa Live que lidera la ciutat comtal. Isabel Garcia va detallar que “sense tenir en compte les dimensions dels municipis, hem trobat punts en comú que ens poden beneficiar mútuament i ens hem emplaçat per tal de mantenir una reunió en el marc de la Plataforma Live per poder veure com treballar de manera coordinada amb aquest espai i com poder ampliar els recursos del nostre municipi”. 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El vehicle compartit a Santa Perpètua de Mogoda ha recorregut 11.000 km i ha donat servei a 64 persones i el servei de lloguer de cotxe elèctric compartit a Castellbisbal ja té més d’una vintena de persones usuàries. A Rubí, durant aquest temps, el vehicle ha registrat un total de 484 lloguers i més de 30.000 quilòmetres amb 3.050 hores d’ús, de les quals 1.405 són provinents de vals i 1.645 de pagament a través dels socis de Som Mobilitat. 

Article

Expoelectric és l'esdeveniment més important de vehicles elèctrics i energies renovables del sud d'Europa. Durant el cap de setmana del 2 i 3 de novembre va celebrar la seva 9a edició a l'Arc de Triomf de Barcelona.

Acte
02/11/2019
Arc de Triomf, Barcelona

Butlletí