Santa Coloma aprova el seu Pla de recollida de la fracció orgànica de residus

La implantació es realitzarà en tres anys, des del primer trimestre de 2010 al primer trimestre del 2012
Font: Aj. Santa Coloma
12/08/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

El govern municipal de Santa Coloma acaba d'aprovar el Pla de desplegament de la recollida de la Fracció Orgànica dels Residus Municipals (FORM) en el municipi, un document que estipula, entre altres aspectes, que la implantació es realitzarà en tres anys, des del primer trimestre de 2010 al primer trimestre del 2012. El pla contempla la instal·lació de 250 contenidors de 240 litres, càrrega del darrere, amb recollida diària de residus orgànics els 365 dies de l'any.

Actualment, i des del 2002, l'Ajuntament de Santa Coloma té en marxa la recollida orgànica diària en establiments comercials de la ciutat -fruiteries, restaurants i col·legis, entre d'altres.

Una vegada l'Agència de Residus de Catalunya aprovi el document, l'ajuntament estendrà la recollida orgànica a tota la ciutat. Paral·lelament estan previstes campanyes d'informació i sensibilització dirigida als colomencs. En aquest sentit, es realitzarà el mateix procés que el de l'Acord Cívic per la Neteja mitjançant el qual, s'ha informat i instat a la corresponsabilitat ciutadana, districte per districte i entitat per entitat, per a una correcta gestió de tots els residus de la ciutat.

El servei de neteja del consistori realitzarà un seguiment del desenvolupament i correcte compliment de tots els aspectes del nou Pla. De la mateixa manera, serà imprescindible la col·laboració de tots els ciutadans en la recollida responsable dels residus orgànics, aspecte fonamental per reduir l'impacte ambiental i avançar cap a un futur més sostenible.

Relacionats

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Notícia
L'alcaldessa, Núria Parlon, intervé a l'acte

L'alcaldessa, Núria Parlon, intervé a l'acte

Coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació Total de les Armes Nuclears, alcaldes i alcaldesses i FundiPau reivindiquen el paper dels municipis en l’abolició nuclear.

Acte
23/05/2021 - 10:00
Parc de la Serralada de Marina

Butlletí