Sant Cugat aprova una declaració institucional per fomentar l’ús de la bicicleta

Font: Ajuntament de Sant Cugat
19/10/2011

La declaració institucional té un caràcter transversal i és per això que, a través seu, l'Ajuntament es proposa intensificar les vies de col·laboració amb totes les entitats implicades, especialment amb les que promoguin un major ús de la bicicleta. Així mateix, el ple també acorda crear un grup de treball sobre la bicicleta al si del consell de mobilitat.

Com a precedent, la declaració recorda que el ple del 18 de juliol ja va acordar signar la Carta internacional per caminar a fi de promoure la mobilitat sostenible. Segons el text aprovat ara, la "promoció d'ambdós sistemes sostenibles de mobilitat -la bicicleta i el transport a peu-  contribuirà a crear espais més interessants a l'interior de la ciutat". La declaració també remarca que és convenient "la disminució de l'ús de motors de combustió [...], cosa que tindrà com a conseqüència la millora de la qualitat de l'aire i l'atenuació del clima sonor de Sant Cugat, fent que sigui una ciutat més amable i saludable".

La declaració també és sensible a la problemàtica que genera l'ús de la bicicleta en un entorn urbà. És per això que, segons el text, cal trobar formes de convivència harmonioses i "desenvolupar estratègies per fer que l'ús de la bicicleta sigui atractiu i segur", a banda "d'impulsar mesures de pacificació entre vianants i bicicletes, així com l'establiment d'itineraris recomanats per a ciclistes".

En darrer lloc, el text planteja que el planejament urbanístic futur incorpori una xarxa ciclista i que s'incrementi la xarxa d'itineraris, ja sigui en l'àmbit urbà o interurbà, com és el cas de la connexió entre Sant Cugat i Rubí tot passant per Mira-sol.

Relacionats

Notícia
Jordi Garcia @LocalPres

Jordi Garcia @LocalPres

Una edició per streaming amb fira virtual, activitats i networking. Encara us hi podeu inscriure i podreu seguir l'emissió en directe des de la mateixa pàgina web congresacusti.cat el dies 14 i 15 d'octubre.

Notícia
Segons dades del nou Observatori de l'Autoconsum a Catalunya
L'EMD de Valldoreix també té instal·lat un sistema d'autogeneració d'energia amb plaques solars / Foto: EMD Valldoreix

En total hi ha 380 instal·lacions a la ciutat que generen 1.629,56 kW de potència, el que significa un 8,5% del total a Catalunya. Segons dades de l'Observatori de l'autoconsum a Catalunya, al país ja se superen els 55MW i les 4.400 instal·lacions, amb un creixement molt significatiu a partir del 2019, en què cada trimestre s'han posat en funcionament un 52% més d'equips d'aquestes característiques que en l'anterior.

Notícia
L'Ajuntament subvencionarà el 50% per la compra de bicicletes, elèctriques incloses

Sant Cugat obre 42 línies de subvencions per lluitar contra el canvi climàtic. L’objectiu és alinear l’actuació municipal amb la ciutadania i potenciar l’estratègia davant la lluita contra el canvi climàtic.

Butlletí