Valldoreix alimentarà la caldera de biomassa de l’escola amb estella de proximitat

27/02/2024 - 10:30

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix alimentarà la caldera de biomassa de l’escola Jaume Ferran i Clua amb estella produïda al Centre Logístic del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat l’adhesió de l’entitat, que se suma als nou usuaris que ja té el servei comarcal.

El Servei de Biomassa Forestal del Consell Comarcal del Vallès Occidental genera estella amb la fusta resultant de la gestió sostenible dels boscos com a acció de prevenció d’incendis i de la millora tant de la salut, com de la biodiversitat de les zones forestals. És mitjançant aquesta estella, que s’alimenten les calderes de biomassa de la comarca, obtenint energia neta de proximitat. 

Fins al moment, aquest servei comptava amb nou usuaris per al subministrament energètic a les seves instal·lacions, entre els quals hi ha cinc ajuntaments. Això suposa un consum anual de 3.501,00 tones d’estella forestal. El Centre Logístic de Biomassa pot produir fins unes 4.500 tones anuals. 

Actualment, els ens adherits al servei són: el Consorci Sanitari de Terrassa, la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Ajuntament d’Ullastrell, l’Ajuntament de Vacarisses, l’Ajuntament de Viladecavalls, l’Ajuntament de Terrassa, l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, així com també una empresa privada.

En aquest context, s’hi suma l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix, la qual és titular de la instal·lació tèrmica de biomassa amb una demanda total anual de 110 tones d’estella.

Els usuaris del Servei Comarcal de Biomassa Forestal poden ser tant administracions públiques, empreses o privats, titulars o gestors d’equipaments amb necessitats d’energia tèrmica, que amb el seu projecte, contribueixin a assolir els objectius marcats pel Servei Comarcal de Biomassa Forestal que comporten beneficis socials i mediambientals. 

Per a adherir-se al Servei Comarcal de Biomassa Forestal s’ha de disposar de caldera de biomassa o d’un projecte en curs, signar l’adhesió com a administració o empresa usuària del servei, i finalment, acordar el volum d’estella que es necessita i el moment en el qual es disposa servida a la sitja de la caldera.

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'EMD espera estalviar entre el 60 i el 70% en la factura de la llum

Article

L'Ajuntament de Moià instal·la una xarxa de calor amb caldera de biomassa al voltant de l'Escola Josep Orriols i Roca.

Notícia

Segons l'Informe anual d'energia i aigua 2023 de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, el consistori i els edificis i equipaments municipals han reduït el consum energètic, d'aigua i d'emissions generades

Butlletí