Sant Boi organitza una segona jornada popular de neteja forestal

Grups de voluntaris recolliran les branques i els troncs malmesos per la ventada del 24 de gener
Font: Aj. Sant Boi
22/04/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

El proper diumenge, 26 d'abril, tindrà lloc una jornada popular de neteja forestal a la muntanya de Sant Ramon amb l'objectiu que la ciutadania col·labori en les tasques de millora i condicionament dels accessos a la zona natural, molt malmesos a causa dels efectes del temporal de vent que va patir Sant Boi el passat 24 de gener. És la segona trobada que es realitza, després de l'èxit de convocatòria de la primera, que es va celebrar el 7 de març amb la participació d'una cinquantena de persones, principalment infants i grups de centres escolars.

Punt de trobada
La jornada de voluntariat començarà a les 10 i s'allargarà durant tot el matí. El punt de trobada és a l'aparcament del Camí de l'Ermita i les activitats es portaran a terme a l'Àrea de Lleure de Benviure, la zona de repòs i lleure als peus de la muntanya de Sant Ramon.

Durant la jornada, les persones voluntàries hauran de recollir les branques i els troncs malmesos per la ventada i acostar-los a les màquines trituradores de llenya que s'instal·laran a la zona.

Paral·lelament es portaran a terme activitats complementàries de caire lúdic i educatiu com l'anellament científic d'ocells, taller de construcció i col·locació de caixes niu, taller d'observació de l'avifauna, taller de reconeixement de vegetació autòctona i mesurament de l'edat dels arbres caiguts i concurs de dibuix d'ocells (el premi seran uns prismàtics). Hi haurà fruita i beguda per a tots els participants.

Entitats col·laboradores
La segona jornada popular de neteja forestal està organitzada per l'ajutament amb la col·laboració d'associacions del municipi (veïnals, AMPAS i esplais), centres educatius, l'empresa de serveis Trenchsalvic, l'associació naturalita Rubricatum, l'associació per la defensa del medi ambient Prodema, l'empresa municipal Coressa, l'Institut Català d'Ornitologia i la Generalitat de Catalunya.

Per participar cal fer inscripció prèvia abans del dijous 23 d'abril, a l'Oficina Municipal d'Atenció al Públic, OMIC (tel. 93 635 12 12), Masia de Torre de la Vila (tel. 93 635 40 08) i als casals de barri.

Relacionats

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Article

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Notícia

Les primeres actuacions es fan a l'escola Antoni Gaudí i al centre cívic La Gralla

Butlletí