Sant Boi extrema les precaucions per evitar incendis forestals

La prohibició afecta la crema de restes de poda i el foc per fer menjar a la brasa
Redacció
07/04/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Sant Boi de Llobregat extremarà les precaucions per evitar incendis forestals, després que el fort temporal de vent registrat a finals de gener provoqués la caiguda de nombrosos arbres als boscos, cosa que incrementa el risc d'incendi.

Segons ha informat el consistori, el govern municipal ha aprovat un decret amb diverses mesures que tindran vigència fins el proper 15 d'octubre, i entre les quals destaca la prohibició de fer qualsevol mena de foc o activitat que pugui generar risc d'incendi en terreny forestal i en una franja de seguretat de 500 metres.

La mesura afecta la crema de restes de poda i el foc per fer menjar a la brasa, que només està permès a zones recreatives, com per exemple la del pícnic de Torre de la Vila, i a parcel·les d'urbanitzacions amb barbacoes d'obra.

D'altra banda, l'ajuntament duu a terme accions especials que se sumen al manteniment de les franges de protecció que realitza cada any. Amb l'ajuda de l'empresa municipal Coressa i d'altres administracions, 42 persones estan retirant branques i troncs secs mitjançant tallers d'ocupació, que formen part del mòdul forestal de l'escola taller de l'Equip d'Actuació Ambiental.

Relacionats

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Article

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Notícia

Les primeres actuacions es fan a l'escola Antoni Gaudí i al centre cívic La Gralla

Butlletí