Sabadell participa en un projecte que promou la col·laboració de comunitats de veïnatge contra la pobresa energètica

Font: Ajuntament de Sabadell

24/04/2018 - 17:37

L’Ajuntament de Sabadell ha signat un conveni amb l’associació Ecoserveis per desenvolupar el projecte “Comunitats de veïnatge contra la pobresa energètica”. La proposta permetrà intervenir en comunitats de veïnatge mitjançant un programa que promourà dinàmiques d’ajuda mútua a partir de l’autofinançament derivat de l’estalvi energètic.

Aquesta és una de les 18 experiències pilot que Ecoserveis farà a Catalunya, en el marc d’una subvenció atorgada per la Generalitat de Catalunya per promoure accions innovadores de caire preventiu adreçades a millorar el confort i a reduir la dependència energètica.

Des de l’Ajuntament es participarà conjuntament amb una comunitat de veïnatge del carrer d’Archidona, 6, al barri de Can Puiggener, amb la coordinació de l’equip de suport a comunitats.

La durada de les accions és d’un any i es basa en diverses etapes: diagnosi de la comunitat pel que fa als subministraments, intervenció concreta en algunes llars de la comunitat, assessorament arran de la diagnosi, acompanyament a les gestions i canvis necessaris per la millora, creació d’un fons arran de l’estalvi creat i tancament i avaluació del projecte.

Glòria Rubio, regidora d’Habitatge, ha afirmat: "Valorem molt positivament participar en un projecte d’aquest tipus per anar establint dinàmiques d’aprenentatge en l’àmbit energètic, a partir del treball amb les comunitats de veïnatge".

Subvencions per a vestíbuls i escales
L’Ajuntament va aprovar una línia de subvencions per dignificar les escales de comunitats veïnals amb dificultats socioeconòmiques, que permeten millorar elements comuns de vestíbuls i escales de comunitats de veïnatge desestructurades. Les subvencions es poden demanar fins al 17 d’abril i es destinen als àmbits de la Llei de barris (Can Puiggener, Torre-romeu, Espronceda, Campoamor, les Termes i la Creu de Barberà).

Rubio ha destacat: "Fem un seguiment continuat a les comunitats, amb una atenció especial a les més desestructurades, com les dels barris que van ser beneficiaris de la Llei de Barris i que tenen una situació de complexitat social i econòmica que fa necessari buscar vies per continuar la tasca de dignificar-les".

Les actuacions que es subvencionaran són millores als vestíbuls i escales, com la instal·lació o arranjament de bústies, pintura de l'escala, enrajolat, canvi de vidres o finestres, llums, baranes, instal·lació de porta d'entrada o d’intèrfons, entre altres. Es tracta d’una subvenció innovadora, perquè vincula la situació socioeconòmica del sol·licitant amb les característiques del conjunt del veïnat.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La iniciativa s’adreça concretament a les famílies conegudes pels serveis d’Acció Social, amb recursos econòmics insuficients per fer front a les despeses bàsiques de subsistència, que necessiten fer inversió a la seva llar per poder disposar d’elements de garantia i seguretat a la llar.

Notícia
Un quadre de comptadors de la llum en un bloc de pisos a Barcelona. / CRISTINA CALDERER

Un quadre de comptadors de la llum en un bloc de pisos a Barcelona. / CRISTINA CALDERER

El bo social ajuda cada mes 2,44 milions de llars a tot l’Estat a poder fer front al pagament del rebut de la llum.  Pràcticament tres quartes parts dels consumidors que actualment perceben l’ajuda podrien deixar d’ingressar-la el mes que ve, quan entri en vigor el nou bo social -amb nous requisits- i si no s’han inscrit i presentat la documentació correcta abans del 8 d’octubre vinent.

Butlletí