Reus Energia incorpora un sistema de monitoratge en temps real de les instal·lacions fotovoltaiques

22/04/2023 - 11:00

Aquest sistema ja funciona a les escoles Doctor Alberich i Casas, La Vitxeta, Pi del Burgar, Rubió i Ors, Isabel Besora i s’incorporarà a les properes instal·lacions que es posin en marxa des de Reus Energia.

La informació que es monitoritza per a cada escola, és la següent:

  • Informació de la producció d'energia procedent de les instal·lacions fotovoltaiques i el seu ús: autoconsum o, en grau més baix, exportació a xarxa.
  • Informació del consum de les escoles i de la seva procedència: distribució entre energia consumida de xarxa i autoproduïda.

Aquesta informació s’utilitzarà per adoptar mesures en matèria d'estalvi energètic i per a mesurar la producció, treure estadístiques i fer prediccions, en l'actual context de lluita contra el canvi climàtic i com a eina de transició energètica. Actualment, el sistema es controla des de la plataforma pròpia del fabricant tot i que properament s’integrarà a la web de Reus Energia perquè sigui consultable en tot moment.
 

Avenços a Reus Energia

L’elèctrica municipal traurà a licitació ben aviat les obres de les instal·lacions solars fotovoltaiques del Mercat Central, l’Escola Rubió i Ors, Redessa Tecnoparc i del Pavelló Olímpic Municipal. Els projectes d’aquestes instal·lacions es troben actualment a exposició pública.

Tanmateix, la passada setmana es va adjudicar a l’empresa Engel Solar la construcció de la comunitat energètica del polígon Agro-Reus. Engel Solar executarà el 96% del projecte, el més gran aprovat fins avui a Catalunya i el cinquè a Espanya, quant a volum d'inversió.

La comunitat enèrgica d’Agro-Reus és una col·laboració público-privada, impulsada per les societats municipals Reus Serveis Municipals – Redessa i Reus Transport, juntament amb les empreses Ascensores Omega Tarraco, Masergrup i Setier, per a instal·lar plaques solars en diverses naus del polígon industrial Agro-Reus, amb una potència total de 4,2 MW, i produir energia.

Aquesta energia produïda, 5.500 MWh a l'any, serà per a l'autoconsum de les empreses que formen part de la comunitat energètica i de Tallers Baix Camp, que s’han incorporat recentment al projecte. L'excedent, gestionat per Reus Energia es destinarà al consum d'edificis municipals.  
 

 


 

 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament està realitzant un estudi per a la implantació d'energies renovables els equipaments municipals.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Notícia

Des del mes de juny, que l’edifici on s’ubiquen els Serveis Socials, el Jutjat de Pau i la Policia Local compta amb una instal·lació de plaques solars capaç de generar al voltant d’un 27 % de l’energia que es consumeix a l’equipament.

Butlletí